Böcker som julklapp

Från den sena hösten och fram till jul är det många som för en hård kamp för att få livspusslet att gå ihop. Man har inte bara den vanliga vardagsstressen att hantera utan ska också få allt i ordning så att julen blir den där fantastiska och glada högtiden som vi alla förväntar oss. Helst ska ju allt ordnas i förväg så att julen blir lugn och skön, och man har tid att umgås med nära och kära. För det är ju så en jul ska vara.

Men innan man är framme är det många timmars arbete med matlagning, bakning, städning, pyssel och pyntning. Det ska bakas sju sorters kakor oavsett om nån äter kakorna eller om man får slänga dem efter julhelgen. Det kokas knäck och choklad och lagas syltor och pastejer. För julbordet ska digna av godsaker, och det tar tid att få till alla godsakerna. Men hur mycket god mat man än bjuder på, och hur rent och pyntat hemmet än är är inte julen fullbordad utan julklapparna.

Och för många är det faktiskt julklapparna som orsakar den största stressen. Matlagning och bakning tar visserligen tid, men det går också på rutin eftersom vi gör samma sak varje år. Kan man bara avsätta tid så fungerar det bra. Men, julklappsinköpen går sällan på rutin. För innan man över huvud taget ger sig ut för att leta efter bra julklappar måste man försöka hitta på något att ge till var och en.

I de flesta familjer finns någon person som är svårare än andra att köpa julklappar till. Ofta kommer barnen med önskelistor som gör det lite lättare att hitta rätt. Men vuxna är betydligt sämre på det där med önskelistor, och det är inte helt ovanligt att man inte ens kan få ett tips om vad de önskar sig. Man är helt utlämnad åt sin egen fantasi, vilket förstås inte gör saken lättare. Men, det finns faktiskt julklappar som kan fungera till de flesta.

Ge en bok

Böcker är ju ett så otroligt vitt begrepp att man kan hitta något för nästan alla. Till och med de riktigt små barnen, som ännu inte lärt sig läsa själva, blir glad för en bra barnbok. Barn älskar att titta i böcker, och tillsammans med boken följer ju också en stund med mamma eller pappa som läser för den lilla. För barnen blir det förstås fråga om barnböcker, och även detta är en mycket bred kategori. Till de minsta passar nog sagoböckerna bäst Men, ganska snart går det också att ge bort böcker som är mer fackbetonade.

Barn är nyfikna av naturen och vill gärna lära sig så mycket som möjligt. Redan innan skolåldern kan man därför ge bort böcker som inte är rena sagor, utan som ger barnen värdefull information. Djurböcker av alla de slag brukar vara populära, men det finns heller nästan inte et barn som inte tycker det är spännande med rymden eller dinosaurier, till exempel.

Många små tjejer älskar hästar, och oavsett om intresset sträcker sig så långt att de går och tar ridlektioner eller om det bara handlar om att leka häst så brukar hästböcker alltid gå hem. Kanske är hästar ett av de största intressen bland tjejer över huvud taget, åtminstone om man ska gå efter utbudet av böcker. För det finns nog ingen bokhylla som är mer välfylld än den som innehåller böcker som handlar om hästar. Och då är det både skönlitteratur med berättelser om hästar, och böckerna finns i ett brett utbud, från bilderböcker för små barn till spännande ungdomsböcker. Men, hästböcker kan också vara böcker som beskriver hästen, där man får lära sig allt om olika hästraser, om hur man rider och mycket, mycket annat. För den som gillar hästar finns det all möjlig litteratur man kan önska sig.

En julklappsbok

Som tur är är det inte bara barnen som blir glada för en julklappsbok. Barn brukar inte höra till de svåraste att hitta bra julklappar till, och en bok är bara ett i raden av julklappstips för barn.

Då finns det andra i familjen som är betydligt svårare att köpa klappar till. Som mamma och pappa, till exempel. Vuxna är ju ofta ganska dåliga på att önska sig saker, och ofta kan det förstås bero på att de tycker sig ha allt de behöver. Och då är boken en perfekt julklapp. För även om man har prylarna och verktygen för att utöva en hobby, till exempel, har man inte alltid all information. Om pappa gillar att jaga, fiska eller snickra har han säkert all utrustning som behövs. Men, om du ger honom en bok i ämnet får han också mer kunskap. Detta gör att han förmodligen kan få ut ännu mer av sin hobby. Ju mer man kan desto roligare är det, och alla vet ju att man aldrig blir fullärd.

Mamma har säkert också något intresse så att du kan hitta en lämplig bok. Men, även om du inte kan komma på någon bra fackbok att ge, är ett bokpaket ett bra alternativ. Det kommer ständigt nya böcker. Och om du köper en skönlitterär bok av nyare snitt kan du nästan vara säker på att mamma eller pappa inte redan har den. Till varje jul finns ett stort antal böcker som släppts under året. Detta gör det ganska lätt att kunna ge en bok som mottagaren inte redan läst.

En bok är den perfekta julklappen för många

En bok i julklapp är inte bara en pryl som packas upp och beundras en liten stund, för att sedan ställas in i ett skåp och glömmas bort. En bok är en julklapp som varar och som ger mottagaren både upplevelse och avkoppling. Böcker kan, med andra ord, vara den perfekta julklappen både till den stressade mamman och till pappan som har allt.

Det största utbudet av böcker hittar du här på nätet. Här kan du förmodligen också köpa dina julklappar till det bästa priset. Detta eftersom det oftast går att handla billigare online än i fysiska butiker. Dessutom slipper du ge dig ut i den värsta julruschen och du besparar dig irriterande köer och stress.