Bröllopsgåva

Jag tror att de flesta tycker att det är svårt att köpa presenter till släkt och vänner. Man vill ju inte köpa någonting bara för att det ska vara ett paket, utan man vill ge något som känns personligt och som gör mottagaren glad. Man vill helt enkelt ge en present med hjärtat och då vill man förstås hitta den där perfekta presenten som blir uppskattad från första stund.

Och om det är svårt att hitta en bra present i vanliga fall, till födelsedagen eller jul, är det förmodligen ännu svårare när man ska köpa en bröllopsgåva till de nygifta. Det viktiga när man köper en bröllopsgåva, precis som när man köper andra presenter, är att tänka på vem man köper presenten till. Och när det handlar om en bröllopsgåva är det ju inte bara en person att ta hänsyn till, utan två. Vilka är personen egentligen och vad skulle de tycka om att få i present.

>> De populäraste bröllopsgåvorna

Men, man ska köpa en present till några som just har gift sig kan det också vara bra att tänka på om det är något som de behöver. Har de inte bott tillsammans tidigare finns det kanske en del som behövs, medan det kan vara svårare att hitta bra presenter till de som bott ihop långt innan vigseln.

Roligare med en personlig present

Oavsett vilka som ska ha bröllopsgåvan är det förstås alltid roligare med en personlig present. Det är både roligare för den som ger, och för de som tar emot presenten om den är utvald personligen för just dem. Om de nygifta har några speciella intressen brukar det oftast inte vara så svårt att hitta en lämplig present som blir uppskattad och som de inte redan har. Men, vill du ge en verkligt personlig present kan du köpa någonting och lägga till den där personliga touchen själv. Det finns många olika saker som man kan göra personliga genom att lägga till en gravyr eller något annat personligt attribut. Snygga glas med parets namn, till exempel, kan vara en bra bröllopspresent. Och den passar även för det par som redan har det mesta.

bröllopsgåva

Men, det finns förstås ett annat alternativ som alltid går hem, och som är extra lämplig för brudparet som har allt. Varför inte ge en upplevelse, som är det senaste bland presenter, istället för en sak. Upplevelser har blivit oerhört populärt både som presenter och för att unna sig själv något extra. Och det är en present som nästan undantagslöst uppskattas av mottagaren. Naturligtvis måste man välja en upplevelse som passar brudparet, men det finns ett så brett utbud av upplevelser att det finns något för alla.  

Romantisk övernattning eller tur med häst och vagn

En romantisk övernattning någonstans är väl en bröllopsgåva som passar alla brudpar. Eller kanske en tur med häst och vagn. Nu behöver ju inte bröllopsgåvan vara så intimt förknippad med just bröllop heller. Det sportiga paret sätter säkert stort värde på att få ett golfpaket eller någon annan aktiv upplevelse för två. Om de lagt ner mycket jobb inför bröllopet, vilket många par gör, så kanske massage för två, eller en vinprovning för par, kan vara den bästa presenten. Det blir en bröllopsgåva som låter dem vara ner och slappna av, samtidigt som det kan bli ett minne de bär med sig under lång tid. Ofta blir en upplevelse en mer minnesvärd present än de klassiska skålarna som oftast hamnar längst in i skåpet.

Det finns många olika typer av upplevelser som passar att ge bort som bröllopsgåva, och vad du ska välja beror förstås helt och hållet på vilka de nygifta är.
För de lite mer äventyrliga kan du, till exempel, välja en helikoptertur, vattenskoter för två eller något annat med lite action i. Många av paketen finns för två, men även om du hittar en aktivitet som bara säljs för en person kan du givetvis köpa två paket så att de kan dela upplevelsen. För paret som gillar romantiska upplevelser finns allt från romantiska övernattningar på slott och herrgårdar till champagneprovning eller chokladprovning.

Ge bort en danslektion för två, eller hyr en relaxavdelning för de två nygifta. Möjligheterna är nästan oändliga om du väljer att gå utanför ramarna och ger bort en upplevelse istället för en pryl i bröllopsgåva.

De vanligaste bröllopsgåvorna

En bröllopspresent måste alltså inte ha med hemmet att göra, som ju annars är vanligt. Skålar och vaser hör kanske till de allra vanligaste bröllopsgåvorna, och det kan lätt bli för mycket av det goda om alla väljer att uppvakta brudparet med sådana gåvor. Om du istället väljer en bröllopsgåva i form av en upplevelse kan du nästan vara säker på att du är ensam om din present, och att brudparet inte behöver byta just din gåva för att de fått dubbletter eller ännu fler av samma sort.

>> De populäraste bröllopsgåvorna

Ge bort något som det nygifta paret vill ha och behöver istället, så kommer presenten med all sannolikhet att bli uppskattad. Att gifta sig är en stor och lycklig händelse, men bröllopet innebär i de flesta fall också massor av förberedelser och jobb. Därför kan det vara extra välkommet med en bröllopsgåva som låter en koppla bort vardagsbestyren.

Spännande och spektakulära äventyr

När det gäller upplevelser finns det ett enormt utbud, med allt från spännande och spektakulära äventyr till avkopplande upplevelser som gör att man slappnar av och återhämtar sig. Med övernattningar, kryssningar, teater-eller konsertupplevelser kan du ge dem en stunds välbehövlig avkoppling och återhämtning innan man återgår till vardagen igen. En upplevelse som både ger spänning och avkoppling är den mycket speciella middagen i mörker som erbjuds på flera platser i landet. Att äta middag i totalt mörker ger en extra dimension till smakupplevelsen, och man får verkligen uppleva med alla sinnen. När man inte kan använda synen får man åta övriga sinnen kompensera för bortfallet vilket ger en upplevelse utöver det vanliga.

Att köpa en bröllopsgåva behöver inte vålla några större problem, men det svåra kan ligga i att hitta den perfekta presenten till det aktuella brudparet. Men om du lägger större fokus på vilka som ska ha presenten än att det faktiskt handlar om just en bröllopspresent kommer du med all sannolikhet att kunna ge bort den ultimata bröllopsgåvan.