Chokladmassage

Du känner kanske till att upplevelser är det allra hetaste inom presenter. Att man kan ge bort en upplevelse istället för prylar har underlättat för många. Det är ofta svårt att hitta bra presenter, i synnerhet eftersom många nog har det mesta de behöver. Och det brukar vara lika svårt att få en tydlig önskelista, eftersom många helt enkelt inte har några speciella önskemål. Dock är det fler och fler som faktiskt önskar sig en upplevelse i present, vilket visar att denna typ av gåvor har kommit för att stanna. Ja, gåvor förresten, du kan självklart också unna dig själv en upplevelse för att sätta lite guldkant på tillvaron. Det är naturligtvis inte ett måste att köpa en upplevelse som present, men det är ett väldigt bra alternativ för den som har svårt att veta vad man ska ge.

>> Läs mer om Chokladmassage

Det finns massor av olika upplevelser, för alla smaker och alla typer av människor. För de mer äventyrliga personerna finns det upplevelser som både är spännande och nervkittlande, som takvandringar, bungyjump och skärmflygning för att bara nämna några exempel. Om du inte gillar vådliga äventyr kanske en whiskyprovning, eller glasblåsning känns mer lockande. Ska du ge bort en upplevelse är det bra att fundera på vem mottagaren är som person och vad hon, eller han, skulle gilla att uppleva. Det finns en hel del upplevelser som känns som säkra kort, och som passar de allra flesta. Ostprovning, prova på att blåsa glas eller en spökvandring i hemstaden är väl upplevelser som nästan alla kan sätta värde på, och som vem som helst kan delta i.  Eller varför inte chokladmassage, som är det allra hetaste bland upplevelser just nu.

Chokladens hälsobringande effekter

chokladmassage

Det finns nog ingen som inte tycker om choklad. Och även om de gamla aztekerna kanske inte visste exakt vilka hälsobringande effekter chokladen kan ha kunde de njuta av den goda smaken. Idag finns et ju faktiskt forskning som visar på att choklad har många positiva egenskaper, och att den faktiskt ger oss samma känslor som när vi är förälskade. Äkta choklad görs ju av kakaobönor, som har många fina egenskaper.

Bland annat kan denna fantastiska böna frigöra endorfiner och höja koncentrationsförmågan. Chokladmassage görs med varm chokladolja och förebygger åldrande samtidigt som den har en rengörande effekt på huden. En behandling med chokladmassage kan se olika ut beroende på var du gör den, men oavsett vilken upplevelse du väljer får du en njutbar och hälsobringande behandling. Chokladaromen är lugnande och välgörande och behandlingen utförs av professionella spa- och hudterapeuter.

En chokladmassage kan vara mellan en och två timmar, beroende på vilket paket du väljer och vilken salong som utför massagen. Priset varierar också beroende på var du får din chokladmassage, men det ungefärliga priset ligger mellan 650 och 1000 kronor.

Chokladmassage är en upplevelse för alla sinnen

Chokladmassage kan sägas vara en upplevelse för alla sinnen, och chokladen gör dig både avslappnad, glad och pigg. Visste du att choklad faktiskt innehåller samma ämnen som antidepressiva läkemedel? Inte konstigt att man blir lycklig av choklad, och en massage där alla sinnen är inblandade ger förstås en extra stor effekt. Chokladoljan som används vid massagen värms upp och masseras in i huden. Oljan doftar choklad och massagen gör att även känseln aktiveras.

Men det är inte bara doften av choklad som skiljer chokladmassage från vanlig massage. Här handlar det inte om att knåda och trycka för att mjuka upp spända muskler, utan om att försöka få in så mycket choklad som möjligt i musklerna. Därför utförs chokladmassage med mjuka rörelser och så mycket handflata som möjligt. Det är en mjuk och skön upplevelse, ja en riktig lyxbehandling.

Det kan vara bra att tänka på att man inte bör duscha på några timmar efter en chokladmassage. Det tar lite tid för kroppen att absorbera oljan, så du bör inte duscha på fyra timmar efter behandlingen. Det kan bli lite kladdigt både på kroppen och i håret, så det är förstås inte så smart att boka in chokladmassage samma kväll som du ska ut på ett möte, till exempel.

Ämnen som gör oss lugna

Choklad innehåller flera ämnen som gör oss lugna och ger ett välbefinnande. Men det innehåller också små mängder av ämnet tyramin, som i värsta fall kan framkalla migrän. Svenska Migränförbundet rekommenderar sina medlemmar att inte äta choklad, och även om det inte framkommit några belägg för att chokladmassage kan ha samma verkan är denna typ av massage kanske inte så lämpligt om du lider av migrän.

>> Läs mer om Chokladmassage

Upplevelsepaket är, som sagt, mycket populära, både som presenter att ge bort och för att unna sig själv något extra. Det finns hur mycket upplevelser som helst att välja på och det största utbudet finns här på nätet. Oavsett om du vill vara modell för en dag, prova på att blåsa glas eller ha en chokladmassage, så hittar du den enklast här på nätet. Här kan du också jämföra olika arrangörer och salonger, kolla villkor och priser, för att hitta den massage som motsvarar dina krav och önskemål. För även om det finns många upplevelser som säljs under samma namn kan innehållet variera mellan olika paket. Därför är det alltid klokt att sätta sig in i vad en upplevelse innebär och vad som ingår i de olika paketen. På så sätt kan du få en upplevelse som passar just dig, eller den som du vill ge den till.

Finns i flera svenska städer och orter

Chokladmassage finns i flera svenska städer och orter, och det är en upplevelse som passar alla åldrar. Den passar också båda könen, men det finns vissa kliniker som bara erbjuder chokladmassage till kvinnor. Om du vill ge bort en upplevelse som ger mottagaren en riktig ”måbra-känsla” är chokladmassage den perfekta presenten. Som pricken över i bjuds du på äkta chokladpralin och chokladdryck efter behandlingen, åtminstone på vissa av salongerna. Det är sådant du kan läsa om i beskrivningarna av de olika upplevelserna här på nätet. Jämför innehållet i paketen för att hitta det som passar dig bäst. Tänk på att allt som läggs på huden, vårt största organ, också tas in i kroppen. Om du får medicinsk behandling rekommenderas därför att du rådgör med din läkare innan du bokar din upplevelse.