Chokladprovning

Här har vi ett bra tips för dig som har svårt att hitta på bra presenter när du ska gratulera på födelsedagar eller när det av andra anledningar förväntas att du ger bort en present. De flesta tycker att det är jättesvårt att hitta på nåt bra att ge bort, och nästan lika många tycker också att det är svårt att komma med egna önskningar när någon frågar vad man vill ha. Vi är nog ganska många som faktiskt har allt vi behöver och mer därtill och presenter i form av prylar hamnar för det mesta i något skåp. Och det är ju varken kul att få eller ge bort något som inte uppskattas och som förmodligen snabbt kommer att bli gömt och glömt.

Prova choklad - chokladprovning

Men, ett tips är att istället för att ge bort en pryl ge bort en upplevelse i present eller i julklapp. Upplevelser är det nyaste och hetaste bland presenter, men du kan självklart lika gärna unna dig själv en upplevelse för att sätta guldkant på vardagen.  Men framför allt är en upplevelse perfekt att ge till den som redan har allt. Det finns också ett enormt stort utbud av upplevelser att välja på. Här finns allt från spännande äventyr, som bungyjump och takvandringar, till lugna och avkopplande upplevelser. Vill du satsa på ett riktigt säkert kort, som passar alla, kan du ge bort en chokladprovning. Kanske unnar du dig en likadan själv bara för att få njuta av de ljuvliga smakerna av choklad.

>> Läs mer om Chokladprovning

Om man tänker ge någon en gåva är det förstås viktigt att köpa rätt present till rätt person. Detta gäller kanske i ännu högre grad och när det handlar om en upplevelse. När mottagaren ska utföra något är det förstås extra viktigt att tänka på vem mottagaren är och vad han eller hon kan tänkas gilla. Det kan ju bli riktigt misslyckat om du ger den höjdrädda en skärmflygning, eller om nykteristen får en whiskyprovning, till exempel.

Köp och ge bort en chokladprovning i present eller som julklapp

Därför är chokladprovning ett rätt så säkert kort. De allra flesta gillar choklad och kommer därför att uppskatta en chokladprovning. Här får man smaka på choklad av hög kvalitet och man får höra berättelsen om chokladens historia. Chokladprovning är också en upplevelse som alla kan ta del av, och som inte kräver varken mod eller särskilt god fysik.  Det är helt enkelt en upplevelse som passar de flesta. Det finns dessutom flera olika paket med chokladprovningar, med olika inriktningar. Bland annat kan du välja chokladprovning för två, som ju kan vara en perfekt present till de nyförlovade, eller för dig själv och din partner.

Provsmakning av olika sorters choklad

I en chokladprovning ingår förstås provsmakning av olika sorters choklad. Men du får också lära dig mycket om chokladens historia, odling och om hur chokladen framställs. Du kommer att få prova på choklad med vitt skilda smaker och karaktärer. Den som trodde att det bara är smaktillsatser som ger choklad olika smaker kommer här att upptäcka att det är faktorer som kakaohalt och var i världen chokladen tillverkas som sätter karaktären. På en chokladprovning kan du också få veta mer om kvalitetschokladens hemligheter och om chokladens hälsobringande effekter, något som brukar vara ett populärt inslag. Under en chokladprovning får du förstås smaka på choklad i världsklass.

Du får lära dig hur du bäst ska avnjuta chokladen och förhöja smaken. Upplevelsen brukar vara mellan en och en halv och två timmar och priset ligger från cirka 350 kr per person. Chokladprovning passar för alla åldrar, men i vissa fall krävs att barn under 16 år kommer i sällskap med en vuxen. Du bör inte ha parfym eller starka dofter, eftersom chokladprovning, precis som vinprovning, handlar mycket om att utnyttja luktsinnet.

god choklad

En chokladprovning som du köper som en upplevelse är för det mesta avsett för en person. Men chokladprovningen sker alltid i grupp, och därför passar denna upplevelse också perfekt som en aktivitet på en konferens, ett kundmöte eller för andra sammankomster då man vill göra något tillsammans för att stärka gemenskapen eller bara ha kul. Själva chokladprovningen varar alltså mellan en och två timmar. Men den går givetvis att komplettera med andra aktiviteter om du vill ha underhållning under längre tid. Varför inte inleda kvällen med chokladprovning och avsluta med en bra konsert, till exempel.

En riktig chokladupplevelse

Detta med upplevelsepaket är egentligen inget helt nytt. Paket med olika typer av upplevelser har funnits på marknaden under några år nu och de har snabbt blivit mycket populära både som presenter, aktiviteter för grupper och som en present till sig själv. Många av upplevelserna passar alltså utmärkt att göra tillsammans, men fungerar också lika bra för en person. Här på nätet finns det största utbudet av upplevelsepaket, och här kan du både välja, jämföra och boka.

Här hittar du en lång rad olika spännande och roliga upplevelser. Här finns upplevelser för alla, oavsett ålder, kön och intressen. Det låter kanske som en gammal klyscha, men när det gäller upplevelser finns det verkligen något för alla. I det enorma utbudet finns upplevelser med helt olika karaktär, allt från spektakulära äventyr till ren avkoppling.  

>> Läs mer om Chokladprovning

En upplevelse som passar de flesta

Det spelar alltså ingen roll om du vill testa skärmflygning, få chokladmassage, gå på takvandring och se Stockholm från ovan eller om du vill vara med på chokladprovning. Du kan alltid hitta en upplevelse som passar just dig, eller den du vill ge den till, här på nätet. Dessutom finns allt samlat på ett ställe här vilket ger dig en bra överblick. Du kan jämföra olika paket av chokladprovning hos olika arrangörer för att hitta det bästa paketet till det bästa priset. Jämför villkor och innehåll innan du bestämmer dig.

Läs igenom villkoren och kolla vad de olika arrangörerna har att erbjuda innan du bestämmer dig för ett speciellt paket. Det finns många upplevelser som säljs under namnet chokladprovning, men innehållet i upplevelsen kan variera mellan olika arrangörer. För att få en upplevelse som verkligen uppfyller alla dina önskemål kan det därför vara bra att läsa igenom innehållet i förväg, innan du bokar. I informationen får du också veta var de olika chokladprovningarna anordnas, och när de är tillgängliga.