Julklappstips till Dagispersonal

En del vill ge barnens fröknar någon liten julklapp. Om ni känner till några av frökens intressen eller hobby är det förstås alltid lättare att veta var man ska leta efter en bra julklapp. De flesta har nog inte så stor insikt i förskolepersonalens intressen och då går det bra att ge mer allmänna julklappar. Hur svårt det är att hitta på något bra beror till stor del på hur väl man känner sin fröken som privatperson. En del går ihop med andra föräldrar om att köpa något gemensamt.

[go_pricing id=”dagisfroken-1″]

December månad för föräldrar med barn på förskola och skola

Senhösten och tiden fram till jul är en hektisk tid för de flesta. Allt ska ordnas i förväg så man kan fira en jul i lugn och ro. Det innebär ofta städning för att få så rent att man med gott samvete kan bjuda in släkt och vänner. Ibland bakas både matbröd och kaffebröd i massor. Många bakar mest för att det ska vara så. Man har en tradition av att baka vissa kakor. Då spelar det ingen roll om någon äter dem eller om de får kastas när det är dags att dansa ut julen.

Inför julen lagar många mat, lägger in sill, gör pastejer och syltor som vi annars inte skulle kunna tänka oss att laga. Och så är det det där med julklappar och alla avslutningar och julfester som firas både här och där. Har man barn på dagis eller i skolan händer det massor under december. Luciafirande, pyssel och så förstås julfest och avslutning innan det är dags att gå hem på jullov.

Julklappstips för dagispersonal

Tradition att ge bort något litet till förskolepersonalen vid jul

På många håll är det vanligt att man visar fröknarna i skolan eller på dagis sin tacksamhet genom att ge en julklapp. Och då brukar man vanligtvis slå sig ihop och ge en julklapp från hela gruppen. Och att ge en gemensam gåva har naturligtvis bara fördelar. Man har då möjlighet att ge något dyrare om man lägger ihop och får en lite större summa att köpa julklappen för, samtidigt som det inte kostar många kronor för varje familj. Fast vi tror att förskolepersonal blir väldigt glada hur lite de än får. En fin teckning eller julpyssel från barnen är ofta mer känsla i än en köpt julklapp.

En fruktkorg, matkorg eller en julgrupp

Har man samlat ihop pengar kanske en mat- eller fruktkorg kan vara en bra julklapp. Korgar som man fyller med lite godis, frukt och ett fint kort är ofta uppskattat. Blommor hör julen till och inför denna högtid finns ett enormt utbud av julgrupper och blomsterkorgar i alla prisklasser. Samlar man ihop pengar har man ju en större summa att röra sig med, och man kan kosta på personalen en riktigt vacker julgrupp att förgylla hemmet med. Gruppen står vacker hela julhelgen och fröknarna kan känna uppskattningen de fått under hela ledigheten.

Julklappstips när man inte ger gemensamma julklappar

Men, det är inte alltid man samlar ihop till en gemensam julklapp när det handlar om dagis. I skolan brukar det nästan alltid organiseras med både julklappar och presenter vid sommaravslutningar. Kanske beror det på att det i skolan är en uttalad grupp, en klass, som håller ihop under många år. Här är det vanligt med en klassmamma eller klasspappa, som då också brukar få fixa det här med julklapp.

På dagis är det inte riktigt lika fasta grupper, och barn kommer och går. Därför är det inte ovanligt att var och en ger dagisfröken en julklapp. Det är naturligtvis inget måste, och eftersom personalen får lön för sitt jobb är det en del som tycker att det är onödigt att ge julklappar. Andra vill visa sin uppskattning genom att ge en liten present när barnet går hem för jullov. Dessa julklappar behöver inte vara stora och dyra alls. Eftersom de ges som ett bevis på uppskattning och som en uppmuntran kan man, till exempel, ge något som man bakat, eller kanske lite hemlagat godis.

Ge bort hembakade lussekatter och annat julgodis

Några påsar lussekatter, en burk hembakade pepparkakor eller en strut hemkokt knäck brukar alltid bli uppskattat. Och, som sagt, klappar som kan ätas eller användas riskerar aldrig att hamna i ett skåp och samla damm.

En bra bok är alltid ett bra tips

En bok är en julklapp som brukar gå hem hos de flesta. Och eftersom också dagispersonalen har jullov passar det ju bra med en bok att fördriva tiden med. Vill man inte köpa en dyr julklapp kan man köpa en pocketbok, som finns att köpa till mycket rimliga priser.

Ge bort en julgrupp eller chokladask

En blomma eller en chokladask är också julklappar som både är allmänna julklappstips till dagispersonal och inte kostar så mycket. Det är klassiska gåvor som uppskattas av alla. Just till jul finns det ett stort utbud av blommor, blomkorgar och julgrupper. Julgrupper och julkorgar är klappar som passar oavsett om man samlar ihop till en gemensam julklapp eller om de familjer som vill ge gör det själva. Eftersom de finns i många olika prisklasser kan man välja present efter den budget man har. En enklare grupp går att köpa för under hundralappen, medan det finns exklusiva blomsteruppsättningar för betydligt större belopp. Även mat- och fruktkorgarna finns i olika storlek och pris, och kan därför ges av både grupper och enskilda.

Recension:

Julklappstips dagispersonal
Betygsatt av: Julklappstipset.nu
Betyg: 4.7/5