Julklappstips till Dagispersonal

Senhösten och tiden fram till jul är en hektisk tid för de flesta. Allt ska ordnas i förväg så man kan fira en jul i lugn och ro. Det innebär timmar och åter timmar av städning för att få hemmet skinande rent. Eller åtminstone så rent att man med gott samvete kan bjuda in släkt och vänner. Det ska bakas både matbröd och kaffebröd i massor. Många bakar mest för att det ska vara så. Man har en tradition av att baka ett visst antal kakor, och då spelar det ingen roll om någon äter dem eller om de får kastas när det är dags att dansa ut julen.

Ljuslykta
Ljuslyckta
  • Vackra ljuslyktor
  • En supersnygg oljelykta är en perfekt julgåva. Boll av glas som du fyller med lampolja. Stilren och snygg mysbelysning till någon du bryr dig om!
Halsband
Hjärthalsband
  • Stilrent halsband med hjärta
  • Exklusivt och stilrent halsband hjärta Elise är en fin julklapp att ge bort. Du kan välja en gravyrtext som gör julklappen extra personlig.
Doftljus
Doftljus
  • Doftljus med juldoft
  • Ett vackert doftljus som ger en fin julstämning till mottagaren av gåvan. En juldoft med blandning av färska äpplen, kanel,valnöt och lönn.

Vi lagar mat, lägger in sill, gör pastejer och syltor som vi annars inte skulle kunna tänka oss att laga. Och så är det det där med julklappar och alla avslutningar och julfester som firas både här och där. Har man barn på dagis eller i skolan hände det massor under december. Luciafirande, pyssel och så förstås julfest och avslutning innan det är dags att gå hem på jullov.

Julklappstips för dagispersonal

På många håll är det vanligt att man visar fröknarna i skolan eller på dagis sin tacksamhet genom att ge en julklapp. Och då brukar man vanligtvis slå sig ihop och ge en julklapp från hela gruppen. Och att ge en gemensam gåva har naturligtvis bara fördelar. För det första är det helt enkelt en rättvisefråga eftersom inget enskilt barn kan dra fördelar av att ge en present. Men, det ger naturligtvis också möjlighet att ge något bra, om man lägger ihop och får en lite större summa att köpa julklappen för, samtidigt som det inte kostar många kronor för varje familj.

Ansvaret hos klassföräldrar

I de flesta klasser och barngrupper har man någon, eller några, föräldrar som representerar föräldragruppen och som också får uppdraget att skaffa julklappar till personalen. Har man inga utvalda klassföräldrar får man förstås utse någon för det speciella uppdraget. Vissa människor har lättare att hitta på bra presenter och gåvor än andra. Om det finns sådana i gruppen blir det lättare att få ihop bra julklappar. Annars kan det vara ganska svårt, eftersom man kan räkna med att dagispersonalen genom åren förmodligen fått massor av saker som de kanske inte har någon användning för. Och därför är det bra om man kan hitta något som inte bara fyller på skåpen ytterligare. Något som kan användas är alltid bra tips.

Har man samlat ihop pengar kanske en mat- eller fruktkorg kan vara en bra julklapp. Även dagisfröknar bakar och lagar mat inför julen, och att då få en korg med lite gott brukar vara uppskattat. Dessutom är det ingenting som bara blir stående, utan det kommer till glädje under julhelgen.

Blommor hör julen till och inför denna högtid finns ett enormt utbud av julgrupper och blomsterkorgar i alla prisklasser. Samlar man ihop pengar har man ju en större summa att röra sig med, och man kan kosta på personalen en riktigt vacker julgrupp att förgylla hemmet med. Gruppen står vacker hela julhelgen och fröknarna kan känna uppskattningen de fått under hela ledigheten.

Julklappstips när man inte ger gemensamma julklappar

Men, det är inte alltid man samlar ihop till en gemensam julklapp när det handlar om dagis. I skolan brukar det nästan alltid organiseras med både julklappar och presenter vid sommaravslutningar. Kanske beror det på att det i skolan är en uttalad grupp, en klass, som håller ihop under många år. Här är det vanligt med en klassmamma eller klasspappa, som då också brukar få fixa det här med julklapp.

På dagis är det inte riktigt lika fasta grupper, och barn kommer och går. Därför är det inte ovanligt att vare och en ger dagisfröken en julklapp. Det är naturligtvis inget måste, och eftersom personalen får lön för sitt jobb är det en del som tycker att det är onödigt att ge julklappar. Men, andra vill visa sin uppskattning och ge en liten present när barnet går hem för jullov. Dessa julklappar behöver inte vara stora och dyra alls. Eftersom de ges som ett bevis på uppskattning och som en uppmuntran kan man, till exempel, ge något som man bakat, eller kanske lite hemlagat godis.

Några påsar lussekatter, en burk hembakade pepparkakor eller en strut hemkokt knäck brukar alltid bli uppskattat. Och, som sagt, klappar som kan ätas eller användas riskerar aldrig att hamna i ett skåp och samla damm.

Man kan naturligtvis också köpa en inte alltför dyr julklapp. Hur svårt det är att hitta på något bra beror till stor del på hur väl man känner sin fröken som privatperson. Om ni känner till några av frökens intressen eller hobby är det förstås alltid lättare att veta var man ska leta efter en bra julklapp. Men, de flesta har nog inte så stor insikt i dagispersonalens privatliv och får nöja sig att ge mer allmänna julklappar.

En bra bok är alltid ett tips

En bok är en julklapp som brukar gå hem hos de flesta. Och eftersom också dagispersonalen har jullov passar det ju bra med en bok att fördriva tiden med. Vill man inte köpa en dyr julklapp kan man köpa en pocketbok, som finns att köpa till mycket rimliga priser.

En blomma eller en chokladask är också julklappar som både är allmänna julklappstips till dagispersonal och inte kostar så mycket. Det är klassiska gåvor som uppskattas av alla. Just till jul finns det ett stort utbud av blommor , blomkorgar och julgrupper, så det är inga större problem att hitta blommor som passar alla. Julgrupper och julkorgar är klappar som passar oavsett om man samlar ihop till en gemensam julklapp eller om de familjer som vill ge gör det själva.

Recension:

Julklappstips dagispersonal
Betygsatt av: Julklappstipset.nu
Betyg: 4.7/5

Eftersom de finns i många olika prisklasser kan man välja present efter den budget man har. En enklare grupp går att köpa för under hundralappen, medan det finns exklusiva blomsteruppsättningar för betydligt större belopp. Även mat- och fruktkorgarna finns i olika storlek och pris, och kan därför ges av både grupper och enskilda.