Julklappstips till den som har allt

Redan tidigt på hösten är det många som börjar planera för jul. Ja, man kanske inte rent handgripligen börjar städa och baka, men man börjar längta och sätta upp planer för hur årets julfirande ska se ut och hur man ska göra för att få en så lyckad julhelg som möjligt. Julen, som kommer med ljus och glädje mitt i mörkret och kylan är vinterns höjdpunkt för de flesta. Ja, för några är den till och med årets höjdpunkt. Och en så viktig helg kräver förstås förberedelser. Vi ser framför oss ett skinande rent hem som glittrar av ljus, en vackert pyntad julgran och ett dignande julbord med massor av god julmat. Och så förstås alla nära och kära som är glada och förväntansfulla. För det är ju umgänget med släkt och familj som egentligen är det viktigaste i julfirandet.

Det finns en sak till som är väldigt viktig och det är julklappsutdelningen. Utan julklappar ingen jul skriver nog de flesta under på. Visst kan man ha lite olika traditioner i olika familjer, men några julklappar delas förmodligen ut i alla hem under julafton. Hos en del ger alla klappar till alla, hos andra är det bara barnen som får julklappar. Men oavsett hur man fördelar paketen ska de i alla fall anskaffas.

Julhandeln

Att gå ut i julhandeln och köpa julklappar kan förstås vara stämningsfullt och kul. Men det kan också vara stressigt., trångt och jobbigt. Har man ingen aning om vad man ska hitta på att köpa blir det förstås ännu värre. För att inte julklappshandeln ska bli en mardröm som riskerar rasera julstämningen är det bra om man kan stöka undan så stor del av den som möjligt i god tid före jul. Köper du julklapparna tidigt slipper du både köer och julrusch.

Dessutom behöver du inte riskera att saker du tänkt köpa är slutsålda. Om du börjar skaffa årets julklappar redan under hösten får du gott om tid över för allt annat julstök och du slipper vara stressad och utpumpad när julhelgen väl infinner sig. Och eftersom funderingar på vad man ska köpa ingår i julklappshandeln kan den dra ut på tiden rejält och då är det naturligtvis bra att vara ute i god tid. Vad ger man i julklapp till den som har allt?

Ge annat än prylar i julklapp

Om man ska fixa en julklapp till någon som redan har alla prylar man kan tänkas behöva är det väl bra om man kan ge bort annat än prylar. Många tänker i ungefär samma banor varje år, och så blir det nån onödig pryl, som inte gläder någon, som packas in i paketet även om man vet att den förmodligen inte kommer att bli särskilt uppskattad.

Men tänk utanför de gängse ramarna och ge bort något annat än saker. En bra julklapp till den som har allt är prenumerationer av olika slag. Vanligast är kanske prenumerationer på tidningar, och här finns det verkligen möjlighet att ge en personlig julklapp som kommer till glädje under lång tid. Om du vet vad mottagaren är intresserad av och gillar att läsa om kan du naturligtvis ge bort en prenumeration på en speciellt utvald tidning. Men, du kan också ge bort ett presentkort så att den som får julklappen själv kan välja tidning när det är dags att aktivera prenumerationen. Då vet du med all säkerhet att det blir en omtyckt julklapp eftersom han, eller hon, får välja tidning själv.

Prenumeration på en matkasse

En prenumeration på en matkasse kan också vara en bra idé. Det är en julklapp som passar de flesta, men som är särskilt lämplig till någon som är stressad och har svårt att få livspusslet att gå ihop. Med en matkasse får man inte bara maten hemkörd, utan i kassen finns också recepten till alla de middagar man har beställt. Det finns många olika matkassar att välja på, så det spelar ingen roll vilken typ av kost mottagaren äter. Här finns allt från vanlig husmanskost och lyxiga middagar till vegetabiliska middagar och speciella dieter.

Ett bra julklappstips för alla som inte vill ge bort prylar i julklapp är att istället ge en upplevelse. Upplevelser har dykt upp på allt fler önskelistor de senaste åren, och de kan vara av de mest skilda slag.

En upplevelse behöver inte vara särskilt dyr, och det finns passande julklappar för precis alla i denna kategori julklappar. Man kan ge upplevelser till alla, från små barn till farmor och morfar. Det bästa är att man verkligen kan anpassa julklappen efter mottagaren så att alla kan få en upplevelse som passar just dem.

Presentkort och biljetter

För barnen kan man tänka sig biljetter till bio, konserter, sportevenemang, nöjesparker eller lekland. Barn är nyfikna av naturen och vill gärna uppleva massor. Om inte den hästintresserade tjejen kan få en egen häst kan hon kanske få några ridlektioner, eller till och med ett presentkort på en vistelse på ridläger. Det kommer förmodligen att vara den bästa julklapp hon någonsin fått, trots att det inte ligger saker i paketet.

Även vuxna uppskattar upplevelsepresenter. Eftersom det finns ett så enormt brett utbud av upplevelser kan man vara säker på att det finns något för alla. Massagebehandling för en trött mamma till exempel, eller några dagar på spa, om du vill ge en ännu lyxigare julklapp. Pappa skulle säkert bli lycklig som ett barn om han finner en provkörning av en lyxig Ferrari i sitt julklappspaket. Den där fantastiska lyxbilen kan man bara drömma om, men du kan faktiskt ge honom möjligheten att få köra den själv för en dag.

Har du någon i din närhet som är pigg på äventyr och spännande saker kan du ge bort riktigt spektakulära julklappar. Många drömmer om att få hoppa fallskärm, även om man inte riktigt vågar göra verklighet av drömmen, Men får man en kurs, eller ett hopp, i julklapp kommer det att bli av och julklappen kommer att finans i minnet under mycket lång tid. Vill du vara den som ger de mest minnesvärda julklapparna i år är det en bra idé att satsa på upplevelser.