Dykcertifikat

Fascineras du också av de vackra undervattensbilder vi kan se på tv? Att få uppleva livet under vattenytan är en dröm för många, och att ta dykcertifikat står på mångas bucketlist.  Ett dykcertifikat utfärdas av erkända dykutbildningsorganisationer och beskriver dykarens utbildningsnivå. Man går alltså en utbildning och får ett certifikat som visar hur långt man kommit i sin utbildning och vilken typ av dykning man har certifikat för.

Det finns en hel del dykcenter här i Sverige där man kan ta sitt certifikat, men många drömmer om att åka utomlands för att lära sig dykning och ta det eftertraktade certifikatet. Och visst finns det många fler färgglada och vackra fiskar i sydligare vatten, så längtan efter att få dyka utomlands är lätt att förstå. Men, alla har inte möjlighet att resa söderut för att ta certifikat Skulle möjligheten till en resa dyka upp senare är det förstås inte helt fel att redan ha ett certifikat så att man verkligen kan dyka så mycket man vill under resan.

>> Ta Dykcertifikat här

Du vet kanske att det finns upplevelser att köpa idag. Upplevelser som har blivit oerhört populära att ge bort i present, eller att ge till sig själv för att sätta guldkant på tillvaron. Det finns en mängd olika upplevelsepaket, med helt olika innehåll, vilket gör det lätt att hitta något för alla. Det spelar alltså ingen roll om du vill ha en upplevelse själv, eller om du vill hitta en bra present till någon som ska uppvaktas, så kan du hitta det bland upplevelserna. Och det fina är att numera ingår också dykcertifikat i utbudet av upplevelser.

Att dyka är ju en upplevelse i sig, och att dessutom få med sig ett certifikat gör ju inte upplevelsen sämre.

dykcertifikat

Ett internationellt dykcertifikat

Upplevelsen ger dig en grundkurs för Open Water Diver, som är ett internationellt dykcertifikat. Ett körkort för dykning skulle man också kunna kalla det. Med detta certifikat blir du tränad för dykning på ner till 18 meters djup. Med detta certifikat kan du sedan få följa med på utfärder och resor med dykning, både här i Sverige och utomlands. Om du vill hyra dykutrustning någonstans måste du också kunna visa upp att du är dykutbildad, och det kan du alltså med detta dykcertfikat.

I upplevelsepaketet varvas utbildningen med bassängträning och teori du får sedan avsluta träningen med fyra dykningar utomhus. I utbildningen kommer du att få lära dig om olika situationer som kan uppstå, och du får naturligtvis också lära dig hur du ska agera i dessa situationer. Teorin gör du, genom självstudier, i princip när du vill. När du har avslutat hela kursen får du så ditt dykcertifikat, som du alltså kan använda i hela världen.

Certifikat för Open Water Diver

Det dykcertifikat du får är PADI standard, vilket motsvarar CMAS*. Det finns många olika dykcertifikat, men PADI är det absolut vanligaste, och är en av världens största dykorganisationer med dykcenters över hela världen. När du har tagit ditt certifikat för Open Water Diver kan du sedan bygga på med fortsättningskurser för andra certifikat. Du kan då välja PADI advanced Open Water eller CAS**, och båda dessa certifikat ger dig möjlighet att dyka djupare.

En upplevelse med dykcertifikat ger dig:

  • Dykning med en auktoriserad och godkänd instruktör
  • Teori med bassängträning och avslutning med fyra utedyk
  • En fantastisk kombination av avslappning och spänning
  • När du har avslutat kursen blir du certifierad Open Water Diver

Denna upplevelse finns för närvarande tillgänglig i Stockholm, Karlstad, Köping, Lund och Örebro. Upplevelsen är för en person och kostar cirka 4300 kr.
Tänk på att du måste ha med en ifylld hälsodeklaration när kursen startar och denna ska intyga att du är helt frisk.

Ta ett dykcertifikat

Du kan givetvis också anmäla dig hos någon av alla sportdykarklubbar som finns i landet om du vill ta ett dykcertifikat. Det finns många klubbar runt om i landet som anordnar dykarkurser och där du alltså kan ta ditt certifikat. Men, att köpa detta som en upplevelse kan vara ett bra sätt för dig som har svårt att komma igång, och som bara går och drömmer om att ta ett dykcertifikat. Det kan också vara en perfekt present till någon du känner, som du vet vill lära sig att dyka.

Du kanske till och med kan boka en dykcertifikatsupplevelse för både dig och kompisen, så är ni redo att ge er ner på de stora djupen när det är dags för en semesterresa söderut. Att få dyka bland korallrev och färggranna fiskar kan vara en av de största upplevelser man kan få. Och med certifikatet i hand kan ni ägna hela semestern åt dykäventyr, istället för att sitta på skolbänken för den dykarutbildning som man måste ha för att få delta i de spännande äventyren.

>> Ta Dykcertifikat här

Det finns massor av olika upplevelsepaket att köpa, och de har blivit mycket populära, inte minst som presenter till den som har allt. En upplevelse riskerar inte att hamna bortglömd i ett skåp som presenter annars gör. I det stora utbudet kan du hitta upplevelser för alla, oavsett ålder kön eller intressen. Även om den du vill ge en upplevelse kanske inte skulle uppskatta just ett dykcertifikat finns det mycket annat att välja på.

För den riktiga äventyraren

Om man ska ge bort en upplevelse är det förstås extra viktigt att man funderar lite på vem mottagaren är som person och vad hon, eller han, är intresserad av. Detta för att man ska kunna ge rätt upplevelse till rätt person.  Utbudet av upplevelser är mycket brett och varierat, och det finns verkligen något för alla. För den riktiga äventyraren finns spännande upplevelser som skärmflygning, klättring och naturligtvis dykcertifikat. För den som vill ha lite lugnare upplevelser, och som kanske inte vill vara så aktiv själv finns det också mycket att välja på. En vinprovning, chokladmassage eller kanske prova på att blåsa glas. Det finns som sagt upplevelser för alla smaker och för alla typer av människor, unga som gamla, aktiva och äventyrliga och de som hellre upplever något lite vid sidan av. Du hittar det största utbudet här på nätet där du också kan boka de olika upplevelserna.