Julklappstips till Ettåring

Julen räknas som barnens högtid och det är ofta barndomens jular som ligger till grund för våra tankar om hur julen kan firas. Vi har ofta förväntningar om en högtid med mycket glädje och gemenskap. När man växer upp och bildar egen familj har man möjlighet att skapa egna nya fina traditioner. Nedan listar vi lämpliga julklappar till en ettåring. Klicka vidare så hittar du mängder av andra leksaker som passar bebisar och små barn.

[go_pricing id=”barn-1″]

Fira jul som nybliven barnfamilj

När man själv får barn får julen en helt ny dimension. Även om man kanske har tappat en del av den där barnsliga förväntan man hade som barn, blir det en helt annan förväntan och stämning när man har egna barn att fira med. För nu skapar man julfirande och traditioner inte bara för sin egen skull, utan för att man vill ge sina barn fina upplevelser och minnen att ta med sig. Lillans eller lillens första jul är något speciellt i många bemärkelser.

Att bli förälder innebär många förändringar i livet, och naturligtvis blir inte heller julen exakt som förr. Även om man försöker hålla på traditioner och vanor smyger sig nyheter in här och var. Och även om den lilla ettåringen kanske inte förstår firandet helt och fullt kretsar det mesta kring den lilla.

Vad ger man en ettåring i julklapp

Att köpa julklapp till sitt lilla barn kan vara något av det roligaste som finns. Som mamma, eller pappa har man säkert inte så svårt att hitta lämpliga julklappar till barnet. Och det som inte riktigt passar nu kommer säkert till användning längre fram.

För mormor, farfar och släkt och vänner kan det vara betydligt svårare att hitta på bra julklappar till den lilla ettåringen. Och inte är det lätt för mamma och pappa att svara när man får frågan om vad den lilla önskar sig heller. Som förälder kan det vara bra att tänka över vad barnet behöver och sen bestämma sig för vad man själv tänker köpa och vilka klappar man kan sätta upp på den önskelista som släkt och vänner kan få ta del av.

Leksaker till ettåring

Leksaker är förmodligen vad de flesta har i åtanke när det gäller julklappar till barn. Det är ju så mycket roligare att köpa sånt som man vet att mottagaren blir glad över, och när mottagaren är ett barn brukar de hårda paketen vara de mest uppskattade. Och visst finns det en hel del leksaker som passar för en ettåring. Vid denna ålder börjar barnet ofta resa sig upp och genom övning lär man sig både att stå och gå. Det finns en hel massa hjälpmedel som sparkbilar och gåstolar som kan bli en utmärkt julklapp just till en ettåring.

Sparkbilar behöver inte alls vara bilar, även om det kan låta så. Men, det finns ett stort utbud av dessa leksaker , både i form av fordon och djur. Oavsett om sparkbilen kommer i form av en bil, ett flygplan, en björn eller en gris, ger de utmärkt träning både av ben och balans och är en viktig del i gåträningen. Naturligtvis finns de i många fler former och figurer än de som nämns här, men detta är ett exempel på det stora utbudet som marknaden bjuder på.

Ge bort en aktivitetsleksak i julklapp

Det finns också en hel del olika aktivitetsleksaker, med ljus, ljud och andra effekter som kan stimulera träning och lek på ett sätt som passar bra för en ettåring. Här kan man välja bland ett brett utbud, med mer eller mindre avancerade leksaker och i olika prisklasser. Träleksaker i olika former är klassiska leksaker som är lämpliga för små barn. Här finns det många klassiker, som den kända taxen från Brio, bultbrädor, träbilar och mycket annat. Vill du minska plastanvändningen så välj aktivitetsleksaker i trä. Små barn suger och smakar på allt och får då i sig ämnen som kan vara farliga i stor mängd. Idag finns det även ekologiska barnleksaker.

Pussel i alla former brukar vara utvecklande för små barn men även de lite äldre. Och det finns flera olika pussel som är utformade för de riktigt små barnen. De första pusslen brukar ha ett fåtal bitar som föreställer djur, bilar eller andra saker som barnen känner igen. För att det ska vara lättare att ta upp och sätta dit pusselbitarna är de försedda med en knopp eller ett litet handtag. Träklossar och pussel i form av klossar passar också bar för ettåringen, eftersom man leker på sitt eget sätt med klossarna.

Leksaksspisen

En annan klassiker som roar redan i ettårsåldern är leksaksspisen med kastruller och annat för matlagning. Eller så kan man använda spisen som hus till små leksaksfigurer som man gillar. Barn använder ofta leksaker på ett annat sätt än det är tänkt. Leksaker över huvud taget är inget större problem att hitta och leksaksbutikerna är gjorda så att man enkelt hittar saker som är avsedda för riktigt små barn. Handlar du i en webbutik så är leksakerna ofta kategoriserade efter ålder. Då kan du enkelt söka på leksaker för en ettåring.

Men, det finns ju mycket annat man kan behöva när man är ganska ny i livet. Även om leksaksarsenalen kanske inte hunnit bli så stor än kommer den med all sannolikhet att vara det inom en snar framtid. Därför kan olika typer av leksaksförvaring vara en bra julklapp. Här finns många fina lådor och korgar där man kan förvara leksaker på ett smart och roligt sätt. Kläder och andra mer ”nyttiga” saker passar också bra. Den första julen är det oftast själva paketen som är mest intressanta och då kan det vara bra att stoppa in ett och annat mjukt paket.