Flyga luftballong

Det finns många spännande äventyr som man tidigare knappt vågade drömma om att få uppleva, men som man idag faktiskt kan unna sig själv, eller till och med ge bort som present. Att ge bort en upplevelse i present blir allt vanligare, och det är oftast mycket uppskattat av mottagaren.

Det är svårt att köpa presenter i synnerhet om den man ska ge gåvan till har allt. Och många tycker nog faktiskt att de har prylar så det räcker vilket innebär att sådana presenter ofta hamnar i ett skåp och ger mottagaren lite dåligt samvete för att han, eller hon, inte har den framme.

ballongflygning

Kosta på dig själv en ballongtur

En upplevelse uppskattas alltid, i synnerhet om den anpassas efter mottagarens intressen och personlighet. Upplevelsen kommer att utnyttjas och kan inte samlas i skåp. Däremot kan en upplevelse bli ett minne för livet, som förgyller tillvaron inte bara när den upplevs utan för lång tid framöver.

>> Läs mer om Ballongflygning

Det finns massor av olika upplevelser att välja på. Om du ska ge din pappa en present kanske en whiskyprovning är den perfekta gåvan. En helg på spa för mamma eller bästa väninnan kommer garanterat också att bli en mycket uppskattad present. Men, det finns förstås också betydligt er spännande upplevelser än så. Varför inte slå till och låta någon äventyrslysten person i din närhet få flyga luftballong, till exempel. att flyga ballong känns äventyrligt och spännande, utan att vara farligt och det kanske till och med blir så att du vill kosta på dig själv en ballongtur. Eller kanske följer du med mottagaren på en flygtur så att ni får en gemensam upplevelse.

Det finns olika paket att välja på om du vill flyga luftballong. Du kan välja att åka med på en tur över ett speciellt område. Vissa arrangörer anordnar dagliga turer, vilket gör att det inte är så svårt att få följa med på en tur. Hos andra får du en mer komplett upplevelse, genom att alla deltagare inte bara får flyga med i ballongen utan också får vara med och göra i ordning ballongen inför färden. Vill du ha ett riktigt äventyr är en sån tur förmodligen att föredra.

Träffa piloten och få en säkerhetsgenomgång

I ett sånt paket får du först träffa piloten som ska flyga ballongen, och annan ballongpersonal. Piloten håller en säkerhetsgenomgång vilket förstås är en nödvändighet när man ska flyga ballong. Efter säkerhetsgenomgången hjälps alla åt att förbereda ballongen inför flygningen. Men, även om man givetvis behöver gå igenom alla säkerhetsaspekter innan flygturen är det inte farligt att flyga luftballong. Att flyga ballong är faktiskt ett av de säkraste sätten att färdas i luften. Men det gäller förstås att flyga hos någon som har luftballonger som är tillverkade av icke brännbart material. Och det har nog de flesta av de företag som erbjuder upplevelser med ballongflygning för allmänheten.

De flesta ballongturer varar ungefär en timme. Många oroar sig nog lite för landningen, eftersom man är upp på höjder upp till 1000 meter, och sedan ska sätta ner en enkel korg på marken. Men, landningen är mjuk och behaglig, och piloten väljer förstås en lämplig plats att sätta ner ballongen på. Om du har valt en upplevelse där deltagarna får vara aktiva, får du efter landningen vara med och hjälpa piloten att vika ihop ballongen och packa ner den. Sen får du kanske också ett diplom för din ballongflygning, som kan vara kul att ha som ett minne, och ett bevis på att du faktiskt har flugit luftballong.

Träffa piloten och få en säkerhetsgenomgång

Det har blivit mycket populärt med äventyr- och upplevelsepaket. De är omtyckta både som presenter att ge bort på födelsedagar, som julklappar och andra tillfällen då man vill ge någon en fin gåva. Men det är också populärt att unna sig själv något extra, och resor och upplevelser är kanske det vi helst av allt unnar oss om vi får tillfälle. Det finns ett mycket brett utbud av upplevelser av de mest skilda slag. Det största utbudet hittar du här, på nätet. Här ser du också allt samlat så att du enklare kan välja bland alla spännande och intressanta upplevelser och evenemang. Annorlunda presenter till dig själv eller andra, helt enkelt. Oavsett om du vill flyga luftballong, eller om du vill ha en annan upplevelse, hittar du den alltså lättast här på internet.

Flyga ballong

Tack vare att allt finns samlat på ett ställe kan du också jämföra olika arrangörer och leverantörer och titta på villkor och priser. För även om du vet vad du vill uppleva, och hittar erbjudanden om just detta äventyr kan det vara bra att jämföra.  Upplevelser som säljs under samma namn kan ha ett innehåll som varierar mellan olika arrangörer. Därför är det alltid klokt att ta reda på exakt vad som ingår i de olika paketen och vad den aktuella upplevelsen innebär. På så sätt kan du få en upplevelse som passar just dig, eller den som du vill ge den till. Om du vill flyga luftballong behöver du, till exempel, ta reda på om du får vara med och göra i ordning ballongen, eller om upplevelsen enbart bjuder på en flygning med luftballongen.

>> Läs mer om Ballongflygning

Att flyga luftballong

När det gäller att flyga luftballong finns det flera olika företag som erbjuder just ett sånt äventyr. Och kundkretsen är stor. Det är många som vill flyga luftballong. Man behöver egentligen inte vara så förskräckligt äventyrslysten och modig för att uppskatta att flyga med en luftballong och se sin omgivning lite från ovan. Vill du vara riktigt delaktig väljer du förstås ett paket där du både får vara med och förbereda ballongen och hjälpa till att vika ihop och packa den efter flygningen.

Om du vill ge bort en luftballongflygning till en person som inte är så äventyrslysten eller aktiv kan du givetvis istället välja en upplevelse där enbart flygupplevelsen ingår. Att flyga luftballong är ju en väldigt speciell upplevelse. Det går, till exempel, inte att flyga i vilket väder som helst. Se till att boka din flygning hos ett företag där du får boka om ditt äventyr om vädret gör att det inte går att flyga. Läs mer om ballongflygning hos Svenska Ballong Federationens hemsida.