Julklappstips till Hästintresserad

Redan när sommaren går över i höst börjar längtan efter julen smyga sig på hos många. För efter hösten kommer alltid en vinter. En kall och mörk årstid som ändå har en självskriven höjdpunkt; julen. Advent och jul är en mysig tid med ljus, god mat och samvaro med nära och kära. Och så julklappar förstås.

Det är alltid lika kul att få julklappar, och många tycker nog att det faktiskt är ännu roligare att ge. Att se glädjen hos mottagaren när han, eller hon, öppnar ett paket som innehåller något som stått högt upp på önskelistan. Problemet kan förstås vara att komma på vad önskeklappen ska bestå av. Ibland känns det lite orättvist för det finns en del som alltid verkar kunna hitta på bra presenter och julklappar.

Hur man hittar bra gåvor

Och de kan alltid se de där glada och glittrande ögonen eftersom de verkar kunna träffa rätt vem julklappen än ska ges till. För visst finns det de som är svårare att köpa till än andra. Några presenterar en noggrant nedpräntad önskelista som man i princip bara behöver pricka av när man ska köpa julklappar och presenter. Medan andra har svårare att komma med önskemål, och då självklart också blir svårare att hitta bra gåvor till. Men, som sagt vissa har lättare än andra att hitta de rätta presenterna.

Julklappstips för hästintresserade

Oavsett om man tycker det är lätt eller svårt att hitta bra presenter underlättar det förstås om personen i fråga har ett uttryckligt intresse. Den som älskar att läsa blir förstås alltid glad för en bok, och den idrottstokiga killen blir aldrig besviken om paketet innehåller en fotboll, en klubba eller något annat som kan användas i träning och tävlingar.

Hästar är ett stort intresse, inte minst bland unga hästtjejer. Men, det finns naturligtvis också killar som gillar hästar, och intresset brukar hålla i sig långt upp i åldrarna. Man kan helt enkelt säga att man kan hitta hästintresserade av båda könen och i alla åldrar. Har du en släkting eller god vän som är hästintresserad har du goda möjligheter att komma med en julklapp som blir uppskattad. Det finns ju mycket som följer med hästintresset, och det är oftast inte bara en egen häst som står på önskelistan.

Julklappar för den hästintresserade ryttaren

Det kanske kan låta konstigt att sätta upp en speciell lista över julklappar för den hästintresserade som rider. Men, alla som gillar hästar rider inte och då är inte nedanstående julklappstips lika relevanta.

För tjejen eller killen som tar lektioner på ridskolan, eller som regelbundet besöker ett stall för att rida och kanske sköta hästar, finns en lång rad tillbehör som kan bli perfekta julklappar. Vilka tips som passar beror förstås på om intresset är nyvunnet eller om en hel del utrustning redan finns. Det första tipset handlar om en mycket viktig detalj som alla ryttare måste ha, ung som gammal, nämligen en ridhjälm. Hjälmen är ett måste, och även om man ibland kan få låna en på ridskolan är det alltid roligare att ha en egen.

En ryktlåda eller en ryktväska är också en lämplig julklapp till den hästintresserade. Komplettera gärna med en ryktborste och några andra tillbehör. Att vara i stallet och umgås med hästarna brukar ofta vara nästan lika uppskattat som att rida, och är en naturlig del av livet i stallet. Det finns massor av olika borstar, kammar och andra ryktsaker som man kan fylla en ryktväska med. Ger du väskan eller lådan i julklapp kan du kanske ge olika ryktsaker senare, eller ge det tipset till någon annan som också har julklappsfunderingar.

Ridkläder i alla former är också välkomna presenter hos ryttaren

  • Ridbyxor.
  • Ridvantar.
  • Ridstövlar.
  • Ridskor.
  • Jackor.
  • Strumpor.
  • Västar.

Ja det finns hur mycket kläder som helst som är avsedda för ryttare. Ett ridspö eller ett par sporrar kan också vara en lämplig julklapp, åtminstone för den hästintresserade som ridit ett tag och kan och får använda dessa redskap.

För den hästintresserade som tävlar

Intresset för hästar kan vara av olika art, och det kan naturligtvis också vara olika intensivt. För den som är verkligt intresserad, och som rider regelbundet dyker förmodligen tanken på att tävla upp. Och det finns ridtävlingar på alla nivåer, så även nybörjaren kan få vara med och tävla på sina villkor.

När det är tävling är det lite speciellt och både ryttare och häst ska vara extra fina. Om du ska köpa julklapp till en blivande tävlingsryttare har du ett extra brett utbud av saker att välja på. Här kan du välja allt från snygga ridkavajer och toppar till hårsnurror och andra småsaker som gör både häst och ryttare fina.

Julklappar för allmänt hästintresserade

Nu är det som sagt inte alla hästintresserade som tävlar eller rider över huvud taget. Men, det finns naturligtvis massor av bra julklappar med hästanknytning att välja på ändå.
Titta, till exempel, i butikernas bokhyllor och välj och vraka bland alla spännande hästböcker du hittar där. Här väljer du förstås bok beroende på mottagarens ålder och intresse.

Det finns massor av ungdomsböcker i novell- eller romanform med hästar i handlingen som brukar vara oerhört populära bland hästälskande tjejer och killar. Om hästintresset är stort kan du också välja faktaböcker, och dessa är bra presenter oavsett mottagarens ålder. Att få lära sig allt om de älskade hästarna är målet för de flesta som är hästintresserade och med faktaböcker i bokhyllan förkovrar man sig snabbt.

Fler bra tips

Det finns egentligen massor av saker som passar för den hästintresserade, som exempelvis t-shirts, handdukar, affischer och annat med hästtryck. Ett presentkort på ett antal ridlektioner, ett ridläger eller presentkort till en ridshop är andra tips som säkert går hem hos de flesta hästintresserade. Men, precis som alla andra julklappar måste man förstås se till den enskilda personen för att kunna hitta den perfekta julklappen.

Många av ovan nämnda julklappar hittar du i butiker som är specialiserade på ridsport, eller i vanliga sportbutiker. Lättast hittar du dock dina julklappar här på internet. Här behöver du inte leta fram en enskild butik utan kan bara söka efter hästrelaterade produkter.