Julklappstips till Herr

Ordet herr kommer ur den klassiska benämningen herre – eller härskare för att gå ännu längre tillbaka – och i ett inte alltför avlägset förflutet använde man det uttrycket som en artighetstitel för män. I många länder och i högt belevade sällskap används det än idag som titel på en man med stort inflytande.

Så vad är en herre för dig? Kanske inte någon som härskar över dig – det vore ju förargligt – men kanske en äldre herre med hög hatt, käpp och en läderrock? Kanske är det en irriterande gubbe som med hes och befallande röst talar om för dig att på min tid, då…
Eller är det den där superrika gubben som har vigt sitt liv åt att bygga upp familjens anseende, men som inte ens visar sig på julafton?
Vad är din bild av en herre? Har du kanske någon i släkten som benämns som herre?

Julklapp till en herre

Vad köper man för julklapp till en herre? Första tanken som dyker upp i huvudet är kanske att någon som titulerar sig som herre redan har mer än han behöver, så du behöver inte köpa någonting till honom. Det kanske till och mer andra och tredje tanken också, men låt oss då påminna dig om att även en förnäm herre är människa, och en människa är i behov av den ödmjuka och sociala tillvaro som ett julfirande med familjen innebär. Det är lika viktigt för honom att se barn och barn njuta av julen som för alla andra. Och att köpa någonting till honom, och få honom delaktig i den underbara julkänslan, är att göra honom en mycket god gärning.

Julklappstips till herr.

En exklusiv whiskeyprovning

Det här är minsann någonting för en riktig herre! Skicka iväg honom på whiskeyprovning hos en professionell whiskey-expert och låt honom njuta av whiskey när den är som bäst. Det här är en upplevelse som inte bara kommer att låta honom få smaka av flera av de finaste whiskeysorterna i världen. Utan även ta del av kunskap och bakgrundshistorier till vad som gör världens mest omtalade whiskeysorter så omtyckta!

En exklusiv vinprovning

Hur bevandrad är den här herren inom vinet och dess olika sorter? Vad än svaret på den här frågan är så är detta en mycket bra julklapp. Vad som sker under denna upplevelse är att du får tillsammans med en mycket erfaren vinexpert prova ett antal vinsorter. Samtidigt får du veta allt som är värt att veta om varje sort. Du kommer få tips på hur du får ut det mesta av smaken på samtliga viner, och framför allt kommer du få en exklusiv upplevelse att lägga till i minnesbanken!

Boken om ett liv

Ge honom någonting alldeles extra i julklapp – en bok om hans eget liv! Boken är uppstrukturerad så att det bara är att lägga in livshändelser i den, och detta kan sedan bli en familjeklenod att bevara långt in i framtiden! Låt den här herrens liv bevaras i en framstående bok som en symbol för familjen och bandet som sammansluter den. Det här en mycket uppskattad julklapp verkligen kommer att göra intryck!