Julkort

Ingen annan av årets högtider har så många traditioner förknippade med sig som julen. Vi har massor av traditioner och vanor som upprepas varje år, och som är ett måste för att det ska bli den där underbara julen som vi drömmer om under resten av året.

Ofta börjar förberedelserna redan till första advent, och hela december går åt till att planera och förbereda inför den stora helgen. Många älskar allt stök som ska till, medan andra ser det som en betungande arbetsbörda som rent av tar så mycket kraft att man inte orkar uppskatta julen när den väl kommer. Nu finns det många sätt att förenkla inför julen, och ändå få det resultat man vill ha. All mat behöver inte göras från grunden, och det finns också annat att köpa som gör förberedelserna enklare. Men, lite julpyssel vill de flesta göra själva, för att komma i stämning inför jul.

Och att skicka julhälsningar till nära och kära är ofta ett kärt ”besvär”. Trots att vi mer och mer kommunicerar via mejl och sms, är det självklart att skicka julhälsningarna med traditionella julkort. Och eftersom det för många är enda gången man får personliga hälsningar i den vanliga brevlådan, så vore det en stor besvikelse om det inte trillade in några julkort inför helgen.

julkort

För många betyder julkort, ett vykort med tomtemotiv. Allra helst kanske med tomtar av Jenny Nyström, som väl är den som har skapat bilden av den svenska jultomten. Men, du behöver givetvis inte ha tomtar på dina julkort, för att de ska bringa en hälsning om en glad och fridfull jul. Det är numera också mycket populärt att skapa egna personliga julkort, så att mottagaren direkt kan se vem kortet kommer från. Ett foto av familjen, er dotter, mannen, hunden eller kanske julgranen kan bli ett alldeles speciellt julkort som skänker glädje till mottagaren även långt efter jul.

Beställa julkort av dina bilder

Med en kamera i varje mobil tar vi fler foton än någonsin, och modern teknik gör det också möjligt att använda dessa bilder på ett helt annat sätt än tidigare. Att beställa julkort av dina bilder är enkelt och går snabbt, men det är förstås bra att vara ute i god tid. Efterfrågan är som störst strax före jul, och om du gör dina beställningar i god tid vet du att du har dem när det är dags att skicka.

Men, du kan naturligtvis skicka varma julhälsningar utan att skapa egna kort. Vill du ge var och en av dina vänner en personlig julhälsning, kan du välja julkort efter den person det ska skickas till. Och du kan givetvis skriva en liten personlig hälsning tillsammans med det traditionella God Jul. Det måste inte alls vara ett eget fotografi, eller ett egendesignat julkort för att hälsningen ska bli personlig och varm. För många är den stunden då man sätter sig ner med sin adressbok och en bunt julkort den bästa förberedelsen av alla inför julen. Då kan man ta sig tid att tänka på nära och kära, och verkligen lägga lite extra omsorg på var och en av julhälsningarna.