Julmarknader i Europa

Populära julmarknader att åka på i Europa

Redan i slutet av november öppnar Europas julmarknader sina portar. Vill man känna riktig julstämning ska man besöka någon av de stora julmarknaderna. Här sprids en underbar doft av glögg och rostade mandlar och gator och torg är vackert utsmyckade. Det går helt enkelt inte att missa att julen närmar sig. Visst påminner också musik och skyltning i våra varuhus om julen, men det ger inte alls samma stämning som en äkta julmarknad. Men, vilken marknad ska man välja? Utbudet är enormt. Enbart Tyskland kan erbjuda mer än 150 olika julmarknader och det kan vara svårt att veta hur man ska tänka, och vilken marknad man ska välja. Vart ska man åka om man bara kan besöka en enda julmarknad och man vill ha den mysigaste, som har den bästa julstämningen? Alla bra marknader har sin charm, men för att du lättare ska hitta din favorit ger vi dig här ett urval av de absolut bästa och mysigaste julmarknaderna i Europa.

 

Julmarknaden i Nürnberg

Nürnberg, Tyskland. Här finns mer än 180 bodar, där du kan hitta det mesta. Givetvis får du inte missa ”Zwetschgenmännle”, stadens egen souvenir som är typisk både för Nürnberg och julmarknaden. De flesta besökare köper med sig denna härifrån. Nürnbergbratwurst bör kanske också finnas med i väskan hem. Julmarknaden är öppen från slutet av november fram till julafton. Besöker du marknaden fredagen före sista söndagen i advent kan du ha turen att få Nürnberg Christkind, den gyllene ängeln.

julmarknad

Julmarknaden i Bremen

Bremen, Tyskland. Ännu en av de stora fina julmarknaderna i Tyskland. Här finns en rent förtrollande julstämning som skapas både av den historiska platsen vid rådhuset, de vackra och romantiska belysningen och de fantastiskt smyckade bodarna. Marknaden sträcker sig även längs floden vilket bidrar till den nästan magiska stämningen. Överallt doftar det av pepparkakor, Glühwein och rostade mandlar.

 

Julmarknaden i Hamburg

Hamburg, Tyskland. Hamburg får bli Tysklands sista bidrag i vår sammanställning. Hit måste du åka om du vill se jultomten och hans renar. Varje dag flyger de på himlen över staden. Hamburg har inte bara en utan många olika julmarknader, men den bästa av dem ligger utanför stadens rådhus. Här träffas hantverkare från hela Tyskland. Låt dig imponeras av deras alster, smaka och delta, eller strosa bara runt och njut av hela den fantastiska atmosfären.

 

Julmarknaden i London

London, England. I London hittar vi julmarknaden i Hyde Park. Här finns en fantastisk cirkus, Englands största utomhusrink, och mer än 100 åkattraktioner. Den största attraktionen för alla snälla barn är Santa Land, där man kan träffa jultomten själv och alla hans vänner. Ta med dig din syster eller bror på en fantastik upplevelse.

 

Julmarknaden i Köpenhamn

Köpenhamn, Danmark. Vårt södra grannland bjuder på en julmarknad utöver det vanliga. På Tivoli i Köpenhamn bjuds du på en makalös glögg som genast sätter fart på julstämningen. Med nästan en halv miljon juleljus, 1100 julgranar och 60 mysiga julbodar blir det definitivt inte sämre. Här heter jultomten fader Frost, då våra nordiska traditioner möter de ryska. Detta är en julmarknad med en otroligt hög mysfaktor, och den som inte får fart på julkänslorna här finns inte.