Ölprovning

Har du svårt att hitta på bra presenter när dina vänner fyller år eller när det är andra bemärkelsedagar då det förväntas att du kommer med en present? Det brukar inte bara vara svårt att hitta på nåt bra att ge, utan också att komma med egna önskningar när någon frågar vad du man vill ha. Många tycker att man har allt man behöver och det där med att fylla skåpen med nya prylar är inte så populärt. Det är ju inte heller lika kul att ge bort något som kanske inte blir uppskattat och som kanske kommer att stuvas undan i ett skåp. Troligen är allt detta anledningen till att det har kommit en ny typ av presenter att ge bort. Istället för att ge bort en pryl som inte är önskad, kan du ge en upplevelse i form av en ölprovning i present.  

Ge bort en ölprovning

Eller ge dig själv en upplevelse för att du är värd det. För en upplevelse måste inte alls vara en present som du ger bort. Det enorma utbudet av roliga och spännande upplevelser lockar förstås till att unna sig själv en spännande händelse. Men, framför allt kan en upplevelse vara den perfekta presenten till den som redan har allt. Och idag finns det verkligen många olika upplevelser att välja på. Allt från spännande äventyr, som bungyjump och bergsklättring, till en lugn helg på spa eller en konsert. Eller varför inte ge bort en ölprovning i present?

När man ska ge bort en upplevelse är det förstås extra viktigt att köpa rätt present till rätt person. För att träffa rätt behöver du fundera lite på vem mottagaren är som person och vad han eller hon är intresserad av. Det är ju inte så lyckat att ge en bergsklättring eller takvandring till den som är rädd för höjder, till exempel. Försök att hitta en upplevelse som du tror att den tilltänkta mottagaren kommer att uppskatta, och som kanske till och med kan ge minnen för livet.

Man får lära sig en hel del om öl

En ölprovning är en upplevelse som nog kommer att uppskattas av de flesta, såvida mottagaren inte är nykterist förstås. Men, för att prova öl krävs varken särskilt god fysik eller stort mod, som kan krävas vid vissa av de mer äventyrliga upplevelserna. Det finns ganska många paket med ölprovningar, och det går därför att hitta något som passar alla. I en ölprovning ingår, naturligtvis, provsmakning av olika ölsorter. Men det är också vanligt att man får lära sig en hel del om öl, innan man börjar provsmakningen.

Det finns olika ölprovningar med olika inriktning. Du kan, till exempel, välja öl från ett enskilt land, ekologiskt öl, julöl eller en ölprovning som lär dig mer om alla sorter av öl.
Du får lära dig varför ett visst öl smakar på ett speciellt sätt och du får lära dig en massa om själv tillverkningsprocessen. Du får också lära dig vad som passar bäst att servera till öl, så att du kan bli den perfekta värden i framtiden. Du vet kanske att man bara behöver fyra ingredienser för att brygga öl. Malt, humle, jäst och vatten är fyra ingredienser som finns i alla ölsorter. Men trots att man använder samma ingredienser kan man få fram många olika varianter, som både ser olika ut och har olika smak.

Eftersom det finns många som arrangerar ölprovningar kan upplevelsen naturligtvis se olika ut beroende på vilket paket du väljer. Men för att ge dig en inblick i vad som kan ingå i ett paket ska vi ge ett exempel på hur en vanlig ölprovning kan gå till:

Smaka av flera olika sorter öl

Ölprovningen brukar inledas med att man får veta mer om öl i allmänhet, de specifika ölsorterna och deras intressanta historia. Sedan får du smaka av flera olika sorter. Precis som vid vinprovning får du se på färgerna, lukta på dofterna och känna smakerna som de olika ölsorterna bjuder på.
På vissa provningar testar man ölet i mörker, för att förhöja doft- och smaksinnet.

När du köper ölprovning köper du en upplevelse för en person. Men ölprovningen genomförs alltid i grupp, och passar därför bra som en aktivitet för ett kundmöte, en konferens, företagets kick-off eller andra sammankomster då man vill göra något kul och spännande tillsammans. Själva upplevelsen varar mellan en och två timmar, och kostar från cirka 250 kr per person. Du ska ha fyllt 20 år för att få delta, och de flesta arrangörer rekommenderar att du inte dricker alkohol före ölprovningen. Använd inte heller parfym eller starka dofter eftersom du också ska använda luktsinnet vid ölprovningen.

Grupper som vill göra något tillsammans

Äventyr- och upplevelsepaket är inte en helt ny företeelse. Dessa paket har funnits på marknaden några år nu och de har blivit omåttligt populära. Man uppskattar de olika upplevelsepaketen både som presenter att ge bort, men naturligtvis också för att kunna sätta lite guldkant på sin egen vardag. Många av upplevelserna passar också utmärkt för grupper som vill göra något tillsammans. Här på nätet kan du hitta massor av spännande och roliga upplevelser.  Upplevelser av helt olika karaktär vilket innebär att det finns något för alla. Detta kan låta som en gammal klyscha, men när det gäller upplevelser är det verkligen något som stämmer. Här finns allt från spektakulära takvandringar till lugna vistelser på spa.  

Här på internet finns det största utbudet och du kan botanisera bland alla upplevelser för att hitta det som passar just dig, eller den du ska ge det till, bäst. Oavsett om du vill se Stockholm från takåsarna, prova att skjuta pistol eller vara med på en ölprovning, hittar du din upplevelse enklast här på nätet. Eftersom allt är samlat på skärmen får du en bra överblick och du kan jämföra paket hos olika arrangörer och leverantörer för att hitta det bästa paketet till det bästa priset.

Jämför villkor och innehåll innan du bestämmer dig. Det finns många upplevelser som säljs under samma namn, men där paketen har lite olika innehåll. Läs igenom villkoren och se vad olika arrangörer erbjuder innan du bestämmer dig för ett speciellt paket. Då kan du vara säker på att du får en upplevelse som motsvarar dina krav och önskemål.