Julklappstips till pappa

Ibland har man riktigt svårt att hitta på något att köpa till sin pappa. Här har vi samlat några julklappstips till pappor som du kan kika på för att få ideér på vad du kan köpa till din pappa i julklapp. Behöver din pappa ny plånbok, halsduk, mössa, en bok eller något annat. Kanske har pappa sagt vad han behöver under året som du kommer ihåg nu.

[go_pricing id=”pappa-1″]
[go_pricing id=”pappa-2″]

Något som har med bilen att göra (för den bilintresserade pappan)

Det kan vara något som behövs till bilen eller någon liten rolig pryl som helt enkelt gör bilresan trevligare. Presentkort finns ofta på de flesta butikerna. Om du vet en butik som din pappa gillar att gå runt i så kan ett presentkort där vara en bra julklapp.

Något som har med pappas hobby att göra

Har pappa en hobby, vare sig det är golf, att resa, att åka skidor eller att ägna sig åt en annan sport eller att samla på något, är det nästan alltid ett säkert kort att köpa en julklapp som har med detta att göra på något vis.

Något som har ett samband med något pappa gillade som ung

Det kan till exempel vara en artist eller ett band, en viktig historisk händelse eller ett sportevenemang. Oavsett vilket, gillar de flesta pappor att bli påminda om sin ungdom, så tjatar pappa alltid om något som hände när han var yngre, kan detta vara en bra ledtråd.

Något som har med matlagning eller grillning att göra

Om pappa ägnar sig åt detta, det vill säga. Om så är fallet, har du dock tur, eftersom det finns massvis med saker man kan köpa för att underlätta för pappa när han grillar eller lagar mat.

Julklappstips till pappa.

En ny teknikpryl (för den teknikintresserade pappan)

För att välja rätt teknikpryl underlättar det dock förstås om du vet lite om vad pappa egentligen föredrar för teknik. Ska det vara något till en dator? Till att lyssna på musik med? Att titta på tv med? Vad för slags teknik gillar pappa mest? Har du ett hum om detta, kan detta dock hjälpa dig att hitta en bra teknikpryl att ge bort i julklapp. Glöm inte att många butiker som säljer teknikprylar dessutom har riktigt bra och kunnig personal som kan ge dig bra förslag.

Ge bort vinglas eller whiskeyglas

Det kan vara ett årgångsvin, en riktigt fin whiskey eller vilken alkoholsort pappa än föredrar, bara det är något lite finare och lyxigare än vad pappa brukar köpa eller få. Då blir denna julklapp garanterat uppskattad! Eller varför inte en Whiskyprovning? Det finns många upplevelser kring provningar av Whiskey, öl eller vin. Även Systembolaget har ofta kunnig personal som kan komma med bra och passande förslag på de bästa sprit- och vinsorterna inom varje tänkbar kategori, så dra nytta av detta om du inte har så stor kunskap inom området själv.

Vad uppskattar du mest med julen?

Vad uppskattar du mest med julen? All den goda maten, julgranen, umgänget med familj och vänner? Eller är det kanske julklapparna som är det som lockar mest? De flesta av oss gillar nog det mesta med julen, men visst är det lite extra roligt när det är dags att dela ut årets julklappar. Ofta händer något under åren, och som liten är det att få, och packa upp, julklappar som är själva meningen med julen.

Men allt eftersom man blir äldre ökar glädjen med att få ge. Många upplever att det kan vara roligare att ge bort än att få julklappar. Och speciellt kul är det förstås när man lyckats hitta den där julklappen som gör mottagaren riktigt glad.

För man vill ju ge bort något som skänker glädje och inte bara köpa något för att det ska bli ett paket. Och visst är det väl så att vissa personer är lättare att hitta bra julklappar till än andra. Barn brukar vara tacksamma att köpa till eftersom de nästan alltid kan presentera någon liten önskelista så att man i alla fall kan få en ledtråd till vad som uppskattas mest. När man kommer till sina egna föräldrar kan det vara betydligt svårare. Trots att de står en nära så kan det vara svårt att hitta rätta julklappen.

Vad är han intresserad av?

Antagligen vet du precis vad pappa är intresserad av och vad han gillar. Men pappor har också en tendens att redan ha det mesta de behöver och då blir det genast problem att klura ut en lämplig julklapp. Om pappa redan har alla slipsar och strumpor han behöver och om verktygslådan redan är full, vad hittar man då på?

Ge pappa en tidningsprenumeration

Ett bra tips är att ge pappa en prenumeration på en tidning. Om du inte är alldeles säker på vilken tidning han skulle uppskatta mest är det smart att ge ett presentkort på en prenumeration och låta honom själv välja. Då får han en julklapp som garanterat roar honom, och som dessutom ger glädje under lång tid. Vill du inte ge en tidningsprenumeration finns det säkert böcker som du vet att pappa skulle tycka om. En bok ger ju inte bara underhållning i form av läsning. Den ger också möjlighet att koppla av och bara vara, vilket kan vara nog så värdefullt i en stressig vardag.

Ge något annorlunda

Om du vill ge något annorlunda kan du kanske ge pappa en upplevelse i julklapp. Det finns massor av upplevelser som man kan ge bort, för alla intressen och i olika prisklasser. En biljett till en viktig fotbollsmatch eller en konsertbiljett, till exempel. Whiskyprovning och ölprovning är andra upplevelser som pappa säkert skulle gilla. Men, mest av allt uppskattar pappa säkert om han får något du gjort själv.

Så är det när man är barn, och så är det faktiskt också när barnen blir stora. Är du inte så pysslig av dig kan du kanske baka något som du lägger med i en korg med god julmat. Det kommer garanterat att bli en uppskattad julklapp.

Pappa som har allt

När man tvingas inse att sommaren definitivt är förbi och att hösten faktiskt är här är det många som redan börjar vända tankarna mot jul. En lång och mörk höst leder ju i alla fall fram till vinterns höjdpunkt, julhelgen som kommer med både ljus och glädje. När hela huset glittrar av ljus, granen står pyntad, bordet är dukat med mat och gotter och man har sina nära och kära omkring sig finns väl inte så mycket mer att önska. Jo, det skulle väl vara julklapparna då, de där paketen som ligger under granen i väntan på att öppnas.

Men, innan vi är framme vid det där stämningsfulla ögonblicket när klapparna ska delas ut och öppnas ligger det för många en hel del möda och besvär. För det är inte alltid så lätt att hitta de rätta julklapparna till alla kära. Alla tycker nog att det är roligt att få julklappar, men många tycker faktiskt att det är ännu roligare att ge. Att få se glädjen i ögonen på någon som öppnar ett paket och finner något som stått högt upp på önskelistan är nästan obetalbart.

Och det är just den upplevelsen man vill uppnå när man springer runt och jagar julklappar till mamma och pappa, barn och mormor. Man vill ju inte bara ge en julklapp bara för att det ska vara ett paket, utan man vill verkligen ge något som blir till glädje och som är valt med hjärtat.

Har han någon önskelista?

Men om det inte finns någon önskelista att ta hjälp av och man absolut inte kan komma på vad den perfekta julklappen ska bestå av är det inte alltid lika kul. Vad ger man till exempel till en pappa som redan har allt?

Vanliga julklappar till pappa är sånt som verktyg, kläder och böcker till exempel. Men om pappa har en verktygslåda som är full, och alla kläder han behöver, vad hittar man då på?

Julklappar som varar

Det kan vara svårt att hitta på en bra julklapp om man tycker att pappa redan har allt. Men, det finns julklappar och julklappar, och till den som redan har massor av prylar kan det vara bra att ge någonting som varar längre än över jul.

Pappa har säkert några intressen och hobbies, och även om han redan har den utrustning han behöver, så har han inte nyheter som ännu inte kommit. Ett bra tips att köpa till pappa, men också till andra som har allt, är en prenumeration på en tidning. Har pappa speciella intressen vet du säkert vilken tidning han skulle uppskatta mest.

Men, det går också att ge bort en prenumeration där pappa själv får bestämma vilken tidning den ska gälla. Då köper du helt enkelt ett presentkort på en prenumeration och så får pappa själv välja tidning när han aktiverar prenumerationen. En sån julklapp kan helt enkelt inte bli fel eftersom pappa själv väljer.

Ett speciellt presentkort

Upplevelser av olika slag brukar vara uppskattade julklappar hos den som har allt man kan önska sig av prylar. Upplevelser till pappa kan vara nästan vad som helst, och du anpassar förstås julklappen efter pappas intressen. Whiskyprovning brukar alltid vara populärt. Men du kan lika gärna bjuda på ett presentkort till massage, en provkörning av värsta sportbilen eller kanske en körlektion på isbana. Som du ser finns det hur mycket som helst att välja på.

Ett annat tips är att ge honom en prenumeration på en matkasse. En julklapp som kanske är vanligare att ge till mamma, men varför ska inte pappa också få bjuda på goda och nyttiga middagar efter jul.

Den äventyrliga pappan

Det finns naturligtvis massor av upplevelser man kan ge bort i julklapp och här beror det förstås helt på vad din pappa gillar och är intresserad av. För den äventyrliga pappan kanske dyklektioner kan vara en bra idé. Om pappa inte gillar riktigt så spännande saker kanske du istället kan ge biljetter till matcher, teater eller någon konsert. Det är också julklappar som ger bestående glädje och som pappa garanterat kommer att bli glad för.

I motsats till upplevelser och andra julklappar som vara länge finns det också julklappar som man, tvärtemot, gör över med direkt som också brukar vara mycket uppskattade. En korg med god julmat, en flaska whisky eller fint förpackat godis kan nog ingen pappa tacka nej till. Julen handlar ju mycket om mat, dryck och godis, och är det jul får man också unna sig av det goda. Här kan du naturligtvis välja själv om du vill köpa maten eller om du vill laga den själv. Du vet säkert vad din pappa gillar bäst så det är nog inte särskilt svårt att fylla korgen med pappas favoriter.

Ge av dig själv

Som förälder till små barn blir man alltid gladast för presenter och julklappar som barnen gjort själva. Det spelar ingen roll vad paketet innehåller. När barnen har lagt sin själ i att tillverka något till mamma eller pappa är det lika älskat vad det än är. Pappa blir kanske inte lika glad för en målad toarulle när barnet vuxit upp, men du kan vara säker på att han fortfarande kommer att uppskatta saker du själv tillverkat. Eller något du kan göra. Du kan till exempel ge bort ett presentkort på dina tjänster.

Kanske kan du erbjuda pappa att regelbundet baka bullar, att hjälpa till med snöskottningen eller hjälpa till med något annat han brukar göra. Att ge av sin tid kan vara lika värdefullt som att ge saker man köper eller tillverkar.

Många pappor har allt de kan önska, och har därför svårt att komma med en önskelista till jul. Här ovan har du i alla fall en del tips som kan göra julklappsjakten lite enklare. Vad du väljer att ge beror förstås både på vad din pappa gillar och vilken budget du har. I en del familjer har man för vana att lägga mycket pengar på julklappar medan andra väljer att ge billigare klappar och kanske lägga pengarna på andra, gemensamma, saker istället.

En Upplevelse – bra julklapp till pappa

Även den ljuvligaste sommar har ett slut, och övergår så småningom i höst. Vi är många som har lite svårt att gå in i hösten, men istället för att krypa in i mörkret och deppa är det bättre att försöka se framåt, mot bättre tider. Blir mörkret och kylan för mycket kan det vara bra att börja fundera lite på julen. För julen ser nog alla framemot, och den är ett välkommet avbrott i vintermörkret. Ja, redan i början av december blir det ljusare när vi tänder adventsljus och slingor lite överallt.

De flesta ser fram emot julhelgen då man får umgås med nära och kära, äta massor av god mat och hemlagat godis och inte minst samlas runt granen för att dela ut julklappar. Men allt det där gör sig ju inte självt och för att julen ska bli så där underbar som vi drömmer om krävs det en hel del förberedelser. Någon ska ju laga all maten och baka de sju sorterna kakor. Någon ska städa och pynta, och någon ska fixa julklappar. Och för att inte denna, eller snarare dessa, någon, ska vara fullständigt utpumpade när julen väl är här kan det vara bra att vara ute i god tid.

Det kan ju, till exempel, vara bra att ta tag i julklappsfrågan redan under hösten. När man har alla julklappar i hamn kan man slappna av och ta itu med det riktiga julstöket när det blir dags. Och samtidigt som man gör julförberedelserna enklare har man något att sysselsätta sig med under mörka och regniga höstdagar.

Den rätta julklappen

Att hitta de rätta julklapparna till sina kära är inte alltid så lätt. Och man vill ju verkligen hitta rätt för det är mycket roligare att ge bort något om mottagaren blir uppriktigt glad. Allra lättast är det förstås att köpa julklappar till den som kommer med den noggrant nedplitad önskelista. Då kan man välja det som passar ur listan och vara trygg i att paketet kommer att bli uppskattat.

Men tyvärr är det inte så många fler än barnen som delar ut önskelistor, och många vuxna har till och med svårt att tala om något enda de önskar sig. Och vad ska man, till exempel, ge en pappa som har de prylar han behöver och som inte kan ge några ledtrådar alls om vad han vill hitta i sina julklappspaket?

Upplevelser, julklappar som varar

På senare år har det dykt upp en helt ny kategori julklappar och presenter som passar till de flesta. Man kan ge bort en upplevelse i en form som helt kan anpassas efter mottagaren. Om pappa hittar en upplevelse i sitt paket kommer han garanterat inte att kunna säga att han redan har en sån. Upplevelser är de perfekta julklapparna till den som har allt, men naturligtvis också till många andra. Och det fina är att man kan ge bort nästan vilka upplevelser som helst, allt ifrån dyra och exklusiva äventyr till upplevelser som nästan inte kostar något.

För att upplevelsejulklappen ska bli riktigt uppskattad måste du förstås välja något som passar just din pappa. Att ge bort bungy-jump eller en kurs i bergsklättring till en pappa som är höjdrädd är förstås ingen hit. Men, det finns förmodligen ingen som känner din pappa bättre än du, så det ska säkert inte vara några problem att hitta de rätta upplevelserna.

Fotbollsmatch eller teater?

Det vanligaste är kanske att man köper biljetter till en konsert, en fotbollsmatch eller till teatern. Kanske kan du köpa två biljetter och själv följa med pappa, eller låta honom själv välja vem han vill ha med sig. En resa brukar också vara en uppskattad julklapp, och då behöver du givetvis inte ge bort en veckas solresa till Kanarieöarna. Det finns många resmål i närheten, dit du kan bjuda pappa på en kortare vistelse, som inte behöver bli en alltför dyr historia.

En vistelse på spa eller en herrgårdsweekend kan vara en riktigt fin upplevelse för en stressad pappa, till exempel. Detta är ju mer allmängiltiga upplevelser som passar de flesta. Men, det är förstås ännu roligare om man kan ge bort en mer speciell upplevelse. Har du en pappa som gillar motorer, till exempel, finns det många spännande julklappar att välja på. Kanske vet du att pappa har gått och drömt om att få äga en Ferrari eller Lamborghini .

Det är förstås inte många som kan ge bort en lyxbil i julklapp men du kan åtminstone låta pappa få provköra sin drömbil. I upplevelsen brukar ingå både en genomgång av bilen, körteknik och naturligtvis en biltur där man själv får ratta denna drömbil.

Gasen i botten

En annan upplevelse för en biltokig pappa är att få köra bankörning i en riktig supersportbil. Här får man körtips från professionella instruktörer innan man ger sig ut på banan och trycker gasen i botten.

Till den äventyrslystna pappan finns det massor av spännande upplevelser att ge bort. Fallskärmshopp och skärmflygning hör till de mest önskade upplevelserna. Det är händelser som han troligen kommer att minnas resten av livet. Tror du inte att han vill ha en fullt så dramatisk upplevelse, kan du låta honom få se hembygden, eller någon annan plats, från ovan genom att ge bort en helikopterflygning.

Hitta rätt upplevelse till pappa

Du känner förmodligen din pappa så bra att du vet vilken typ av upplevelse han skulle uppskatta. Samt vilka saker han inte alls vill vara med om. Du kan hitta ett brett utbud av upplevelser, som kan ges bort som gåva, här på nätet. Här kan du låta dig inspireras till fantastiska julklappar till pappa, och kanske också till andra nära och kära. Många av upplevelserna går att köpa för två, och det kan ju vara ett bra sätt att umgås med pappa och ge honom lite av din tid.

Och att uppleva något tillsammans gör upplevelsen än större. Delad glädje är dubbel glädje heter det ju, och det stämmer verkligen in på upplevelser som resor och äventyr. Ge pappa en fantastisk upplevelse i julklapp, och låt honom gärna får dela den med dig. Här hittar du fler bra julklappstips till pappa.

Recension:

Julklappstips pappa
Betygsatt av: Julklappstipset.nu
Betyg: 4.9/5