Prova på glasblåsning

Det finns många tillfällen då det krävs att man ger bort en present eller gåva. Till födelsedagen, jul eller någon annan bemärkelsedag vill vi förstås ge bort något riktigt fint som mottagaren uppskattar och blir glad över. Men ofta kan det vara svårt att hitta en bra present eftersom många har det mesta som de behöver och egentligen inte önskar sig något. Då kan en upplevelse vara den perfekta presenten. Det blir allt vanligare att man önskar sig, eller ger bort, en upplevelse istället för en pryl i paket. Och den ständigt växande efterfrågan på olika typer av upplevelser har medfört att det verkligen finns ett stort utbud av upplevelser att välja på idag.

Konsten att hitta rätt present till rätt mottagare

Upplevelserna är till för alla typer av människor och spänner över ett spektrum från lugna och avkopplande aktiviteter till riktigt spektakulära äventyr för de modigaste våghalsarna. Det är ju alltid viktigt att försöka hitta rätt present till rätt mottagare. Och när det är något som ska upplevas, och utföras, så som en upplevelse, är det förstås extra viktigt att det blir rätt. Det är ju inte så lyckat att ge bort en våghalsig klättring eller skärmflygning till den som har höjdskräck, till exempel.  Om presenten ska bli uppskattad gäller det att tänka till och fundera lite på vem mottagaren är och vad han eller hon skulle gilla att göra eller uppleva.

Men det finns ju många upplevelser som inte ställer så stora krav och som passar de allra flesta. Många tänker kanske i första hand på äventyrsupplevelser, resor eller konserter när man talar om upplevelser som present. Men, en upplevelse kan också vara en whiskyprovning, en helg på spa eller något annat avkopplande efter en stressig arbetsvecka. En aktivitet som brukar uppskattas av både gammal och ung är att få prova på glasblåsning.

Glasblåsning är en spännande utmaning

Glasblåsning är en spännande utmaning som passar de flesta. Det kan ju ibland vara svårt att veta vad en person vill eller klarar av om man ska ge bort en upplevelse. Men glasblåsning är en aktivitet som de flesta tycker att är både spännande och kul och som vem som helst kan klara av på glasbruket träffar du en erfaren glasblåsare och du får alltså prova på att blåsa glas under professionell handledning. Denna upplevelse innebär att du får känna på hur det är att jobba i en glashytta. Du får forma den glödande massan med dina händer och blåsa liv i den med din mun, precis så som glas har formats under många århundraden, med hjälp av enkla verktyg och en glasblåsarpipa.

Det finns prova på glasblåsning i olika varianter. På en del glasbruk erbjuds denna upplevelse utan bokning under högsäsong, och man kan även boka glasblåsning för mindre sällskap. Det går även att boka specialprogram som sätts ihop för lite större grupper, som konferenssällskap, uppvaktningar och liknande. Man kan också välja att lära sig att blåsa olika föremål som dricksglas, glaskula, skål och liknande.

Prova att blåsa glas

Att få prova att blåsa glas är en upplevelse som de flesta uppskattar att få och därför är just denna upplevelse ett säkert kort för dig som vill ge bort något annat än saker. Det är också en aktivitet som passar perfekt för kundmötet, konferensen, företagets kick-off eller andra sammankomster då man vill göra något tillsammans.

Alla som sett hur glasblåsarna formar vackra föremål av den glödande massan fascineras över hur den glödande massan kan ta de mest skilda former. Nu kan du alltså själv, under ledning av en mentor, få lära dig att balansera glaset på pipan, forma glasmassan i en skopa och blåsa luft genom pipan för att skapa formen. Efter att du blåst klart ställer man in föremålet i en kylugn för att det ska svalna långsamt. Efter några dagar kan du få hämta hem ditt egenhändigt blåsta glasföremål. Om du inte bor i närheten av glashyttan kan du få ditt föremål hemskickat mot en liten kostnad.

Det finns många olika glasblåsningspaket att välja på, och många företag som arrangerar liknande upplevelser. Vissa paket är till för en person, och en del är för två deltagare. dessutom anordnar flera glasbruk speciella upplevelsepaket där du kan välja vad du vill blåsa, tillägg av färger och annat. Kostnaden för dessa specialupplevelser varierar beroende på innehåll.

Arrangeras av ett glasbruk

Upplevelsen där du får prova på glasblåsning är mer varierad och med valbart innehåll när den arrangeras av ett glasbruk. Här är kostnaden oftast också beroende av vilka föremål du skapar. Om du köper ett upplevelsepaket från företag som säljer sådana paket i allmänhet är priset fast, och ligger från cirka 600 kr upp till 2000 kr beroende på upplevelsens innehåll.
I upplevelsen ingår förutom själva glasblåsningen också information om glasets historia, samt om olika tekniker man använder för att blåsa glas. Upplevelsen tar oftast ungefär en halvtimme, och i samtliga fall kan du alltså hämta ut ditt föremål när det svalnat.

Äventyr- och upplevelsepaket av olika slag har funnits på marknaden i några år och de har snabbt blivit mycket populära. De olika upplevelsepaketen är mycket omtyckta presenter, men också uppskattade för att kunna unna sig en guldkant på sin egen vardag. Här på nätet kan du hitta en mängd spännande och roliga upplevelser av många olika slag.  Här online finns ett mycket stort utbud samlat och du kan botanisera bland alla upplevelser för att hitta det som passar dig, eller den du ska ge det till, bäst. Oavsett om du vill gå på takvandring, blåsa glas eller någon annan upplevelse, hittar du den lättast här på internet.

Tack vare att allt finns samlat på ett ställe får du en bra överblick och kan jämföra paketen hos de olika arrangörerna. Och naturligtvis kan du också jämföra villkor och priser. Det finns ju många upplevelser som säljs under samma namn, men som har lite olika innehåll i paketen, så det kan vara bra att se vad olika arrangörer erbjuder innan du bestämmer dig för ett speciellt paket. Då kan du vara säker på att du får en upplevelse som passar just dig, eller den person som presenten är avsedd för.