Tomtedräkt

Ingen jul utan tomte, det är en självklarhet. Men, hur ska tomten kunna hinna runt till alla snälla barn med sina julklappar egentligen? Det ter sig ju faktiskt som en omöjlighet, och därför är det bäst att försöka hjälpa honom en smula. Med en fin tomtedräkt kan du, eller någon annan i familjen ta över jobbet, och låta tomten skynda till nästa hus när han väl lämnat av säcken med alla paket i.

Den perfekta förklädnaden

Ska du ta över tomtens jobb, om det så bara är för en kort stund, duger det inte med vilken röd luva som helst. Förbi är den tid då det gick att komma undan med en röd luva och ett slitet lösskägg. Den förklädnaden kan varenda unge genomskåda, och det blir förstås lite av ett antiklimax om alla känner igen dig och undrar var den riktige tomten tog vägen. Om du vill att barnen ska tro att det verkligen är den riktiga tomten, och om du vill hålla julstämningen på topp är det smart att satsa på en bra tomtedräkt. Det är visserligen bara jul en gång om året, men julen återkommer år efter år, och varje gång vill man förstås ha besök av tomten. Så att satsa på en fin tomtedräkt är en investering som lönar sig, och den behöver inte alls vara särskilt dyr.

tomtedrakt

När du ska skaffa en tomtedräkt kommer du snart att upptäcka att tomten inte alls måste se ut på ett speciellt vis. Det finns massor av olika dräkter att välja bland, mer eller mindre avancerade. Och det är naturligtvis du själv som bestämmer vilken tomte du vill vara. Den traditionella tomten har förstås en röd jacka, röd luva och röda, eller svarta byxor. Vill du ha en lyxigare känsla kan du välja en tomtedräkt med jacka och luva som är försedda med vita pälskanter, men det är absolut inget måste. Vem kan svära på att den riktige tomten måste ha pälsbräm? Många av dräkterna är naturligtvis inspirerade av den amerikanske tomten, som den framställs av bland andra Disney. Men, det finns varianter, och du väljer den tomtedräkt som bäst passar din tomtepersonlighet.

En komplett och färdig tomtedräkt

Du behöver förstås inte köpa en komplett och färdig tomtedräkt. Om du hellre vill, och tycker det är lättare att få den perfekta dräkten genom att sätta ihop din egen tomte av separata tomtekläder, skägg, peruk och tomtemask, kan du givetvis göra det. Huvudsaken är att du blir just den tomte du vill vara när du ska förgylla julaftonen för familj och vänner.

Tomtedräkter finns i alla storlekar, både för barn och vuxna. Så, om fler i familjen vill vara med och dela ut julklappar, eller om ni turas om med sysslan, är det inga som helst problem. Naturligtvis kan du också hitta många varianter av tomtedräkt också för tomtemor. Det finns också dräkter för mer okonventionella tomtar, men just till julafton passar nog den traditionella jultomten bäst. Runt jul kan du hitta tomtedräkter i de flesta varuhus. Men vill du ha en bra överblick över hela sortimentet kan du titta på dräkterna här på nätet.