Tomtemask

För att julen ska bli riktigt lyckad måste förstås tomten göra ett besök. Alla snälla barn, både stora och små, kräver att tomten kommer med alla klappar, även om man förstår att han har mycket att stå i. Ibland behöver han faktiskt hjälp, och då gäller det att den ställföreträdande tomten har en riktig tomtedräkt och en bra tomtemask, så att ingen anar att det inte är den tomte de tror som kommer.

Visst kan du slänga på dig ett lösskägg och en röd luva, och glatt skrocka hoo-hoo när du delar ut julklapparna. Men, risken är stor att du gör många besvikna, när de förstår att tomten inte hade tid att komma. Och det behövs faktiskt inga större ansträngningar för att bli en verklighetstrogen jultomte, om du bara skaffar de rätta attributen.

Köp en tomtemask online

  • Tomtemask till Jul
  • "Tomtemask med Skägg & Mössa"
  • Köp din tomtemask och tomtedräkt i god tid innan jul. Här hittar du flera olika tomtemasker.
  • Tomtemask i Gummi
  • "Naturtrogen mask"
  • Skaffa dig en naturtrogen tomtemask i gummi och gör succé på julafton.
  • Vitt Tomteskägg
  • "Klä ut dig på julafton"
  • Vitt tomteskägg till alla tomtar på julafton. Köp till en fin tomtemössa och dräkt så har du allt klart till julafton.

Tomtemasken är minst lika viktig som dräkten

Tomtedräkter finns i många olika utföranden och prisklasser, och du kommer garanterat att hitta en dräkt som motsvarar dina krav och önskemål. Men, det räcker ju inte med röda kläder för att bli en bra tomte. Tomtemasken är minst lika viktig som dräkten. Det fanns en tid när de flesta tomtemasker såg i stort sett likadana ut. I ärlighetens namn var de heller inte särskilt verklighetstrogna. Idag är utbudet av masker över huvud taget mycket stort, och det gäller också tomtemasker. Du kan välja själv vilken tomte du vill vara, eller vilken tomte som ska förgylla julen i ert hem. Det finns tomtemasker med olika uttryck, och du kan välja allt mellan den gamla, vanliga tomtemasken, till en mask som påminner om den amerikanske tomten som du ser hos Disney eller hos Coca Cola.

tomtemask

Även om julen är en mycket traditionsfylld helg, ser den långt ifrån lika ut i alla svenska hem.

Givetvis finns det vissa inslag som nog kan ses i nästan varenda hem, som en julgran, julklappar och tomten. Och så naturligtvis Kalle Ankas jul klockan tre, då hela familjen bänkar sig framför TV:n. Just Kalle Ankas jul har bidragit starkt till att vår bild av tomten har förändrats genom åren. Från den enklare svenska tomten, till en frodig och skrockande jultomte, med påkostade kläder med pälskant.

Gör din egen tomtemask tillsammans med barnen:

Enklare tomtemasker

Enklare tomtemasker brukar finns i de flesta varuhus runt jul, men vill du ha tillgång till hela det stora sortimentet, får du det enklast här på internet. Här finns också maskerna tillgängliga under hela året, medan du ute i handeln bara hittar dem under tiden närmast jul. Det kan också vara bra att tänka på att vara ute i god tid när du ska köpa en tomtemask. De flesta handlar masker och tomtedräkter strax före jul, och då är efterfrågan som störst. Vill du vara säker på att få den mask du vill ha är det därför klokt att beställa innan den stora julruschen drar igång.

Recension:

Tomtemask
Betygsatt av: Julklappstipset.nu
Betyg: 4.8/5

Med den rätta tomtemasken är julen räddad, och du kan lugnt luta dig tillbaka och invänta den stora helgen med all glädje den innebär. Familj, god mat och tindrande barnaögon är några av inslagen i denna efterlängtade högtid.