Vinprovning

För dig som har svårt att hitta på bra presenter när dina vänner fyller år eller när det av andra anledningar förväntas att du kommer med en present har vi ett tips om ett säkert kort. Du vet säkert att det inte bara är svårt att hitta på nåt bra att ge bort, utan att det också är svårt att komma med en egen önskelista inför födelsedagen eller till jul. Vi är ganska många som tycker att vi har alla prylar vi behöver och det där med att få presenter som bara fyller skåpen är ju inte så kul. Det är ju inte heller roligt att ge bort något som kanske inte blir uppskattat och som förmodligen kommer att gömmas undan i något skåp.

Att välja en vinprovning som present

Men, istället för att ge bort en pryl som inte är önskad, kan du ge bort en upplevelse i present.  Du kan förstås också ge dig själv en upplevelse bara för att du är värd det. Upplevelser är det nyaste och hetaste bland presenter men den måste givetvis inte vara en present som du ger bort till nån annan.  Men, en upplevelse kan alltså vara den perfekta presenten till den som redan har allt. Det finns också ett mycket stort utbud av upplevelser att välja på. Du kan välja bland allt från spännande äventyr, som bungyjump och takvandringar, till en lugn helg på spa eller en konsert. Men varför inte satsa på ett riktigt säkert kort och välja en vinprovning som present?

När man ska ge bort en present är det förstås viktigt att köpa rätt present till rätt person, och när det gäller en upplevelse är det extra viktigt att tänka på vem mottagaren är och vad han eller hon är intresserad av. Det är ju inte så lyckat att ge bort en takvandring till den som är rädd för höjder, till exempel. Försök att hitta en upplevelse som du tror att mottagaren är intresserad av och kommer att uppskatta.

Provsmakning av olika viner

En vinprovning är en upplevelse som kommer att uppskattas av de flesta, och vi vet att många drömmer om att få lära sig mer om vin, och prova olika sorter. Och, för att prova vin behöver man varken vara modig eller vältränad, så det är verkligen en upplevelse som passar de flesta. Det finns dessutom ganska många paket med vinprovningar, med olika inriktningar, så det går därför att hitta något som passar alla. I en vinprovning ingår förstås provsmakning av olika viner. Men man får också lära sig mycket om vintillverkningen och de olika sorterna, vilket brukar vara ett mycket uppskattat inslag.

Det finns olika vinprovningar med olika inriktning. Du kan, exempelvis, välja vin- och chokladprovning, vinprovning med middag, vin- och ostprovning, vin- och lakritsprovning eller vinprovning av extra exklusiva viner.

Vilken typ av vin som passar till olika typer av mat

Du kan, till exempel, få lära dig vad som skiljer olika druvor och regioner åt och vilken typ av vin som passar till olika typer av mat. Vinprovningar finns i många olika prisklasser och varianter, och de anordnas också i många olika städer. Därför är just vinprovning en av de upplevelser som de flesta kan utnyttja utan att behöva resa långt. Eftersom det finns många olika paket och även många företag som arrangerar vinprovning kan upplevelsen naturligtvis se olika ut beroende på vilket paket du väljer. Innehållet kan variera kraftigt och om du väljer ett specialpaket skiljer det sig givetvis från de vanliga vinprovningspaketen. Men en liten inblick i vad som kan ingå i ett paket kan vi ge, med ett exempel på hur en vanlig form av vinprovning kan gå till:

Vinprovningen brukar inledas med att du får sätta dig ner med ett antal olika viner framför dig. en erfaren vinexpert talar om hur du ska avnjuta ett vin på bästa sätt. Du får lära dig allt om de olika vinsorter som bjuds och vad som skiljer dem åt. Du får du se på färgerna, lukta på dofterna och känna smakerna som de olika vinsorterna bjuder på. Du får lära dig om vinets historia och framställning och du får vara med om att prova olika viner under ledning av en erfaren vinexpert. Du kommer att lära dig att välja rätt vin till olika maträtter och du kan bli en kunnig vinkännare i smaker, druvor och distrikt.

Vinprovningen sker alltid i grupp

En vinprovning som du köper som en upplevelse är för en person. Men vinprovningen sker alltid i grupp, och därför passar vinprovning alldeles ypperligt som en aktivitet konferensen, kundmötet, företagets kick-off eller andra sammankomster då man vill göra något tillsammans för att stärka gemenskapen eller bara ha kul. Själva vinprovningen varar oftast ett par timmar, och upplevelsen kostar från cirka 350 kr och uppåt, beroende på vilket vinprovningspaket du väljer. För att få delta i en vinprovning ska du ha fyllt 20 år. Det rekommenderas att du inte dricker alkohol före vinprovningen och inte använder parfym eller starka dofter. Detta för att smak- och luktsinnet ska vara på topp så att du verkligen kan urskilja de olika dofterna och smakerna under.

Detta med upplevelsepaket är inte helt nytt på marknaden. Upplevelsepaket har funnits under några år nu och de har snabbt blivit oerhört uppskattade. Många av upplevelserna passar utmärkt att göra tillsammans, men fungerar givetvis också för en person. Här på nätet kan du hitta en lång rad olika spännande och roliga upplevelser. Detta kan låta som en gammal klyscha, men när det gäller upplevelser finns det verkligen något för alla.

Här finns upplevelser med helt olika karaktär allt från spektakulära äventyr till ren avkoppling.  Det spelar ingen roll om du vill se Stockholm högt uppifrån takåsarna eller om du vill vara med på en vinprovning, du hittar alltid din upplevelse här på nätet. Här är allt är samlat på ett ställe och du får en bra överblick. Du kan jämföra paket hos olika arrangörer och leverantörer för att hitta det bästa paketet till det bästa priset. Jämför villkor och innehåll innan du bestämmer dig. Läs igenom villkoren och kolla vad olika arrangörer erbjuder, och vad som krävs av dig, innan du bestämmer dig för ett speciellt paket.