Julklappstips till Mamma

De flesta av oss vill nog glädja vår mamma i jul. Samtidigt tycker många att det är svårt att komma på julklappar till mamma. Om du också haft problem med detta någon gång tidigare har vi i denna artikel samlat några bra julklappstips till mamma. Tips på vad man skulle kunna ge bort i jul och som hon förmodligen skulle uppskatta.

Tips på bra julklappar till mamma

[go_pricing id=”julklappstips-mamma-1″]

[go_pricing id=”julklappstips-mamma-2″]

Julklappstips mamma

Lyxiga skönhetsprodukter

Ge din mamma hudvårdsprodukter eller hårvårdsprodukter som hon gillar. Kanske vet du om vilka märken hon använder vilket gör det lite lättare. Är din mamma det minsta intresserad av denna sorts produkter, kan de vara en bra julklapp. Leta upp de produkter som hon föredrar att köpa själv och köp en presentförpackning av detta märke. Finns mängder av sådana lyxiga presentförpackningar ute i julhandeln.

Delikatesser av något slag

God mat och andra delikatesser passar perfekt till jul. Julen är en högtid då man ofta äter god mat och efterrätter m.m. Riktigt fint kaffe eller te, unika praliner eller presentkorgar med massvis med godsaker. Gå efter vad din mamma gillar. Undvik saker som hon troligtvis ändå kommer att bjuda andra på.

Något som har med mammas hobby att göra

Fritidsintressen är något som ofta går att spinna vidare på. Här kan du hitta den perfekta julklappen för henne. Oavsett om mamma gillar handarbeten, någon sportaktivitet, att samla på något eller något annat, finns det något man kan skaffa som har något med de flesta hobbyer att göra.

Något personligt

Du behöver inte tillverka julklappen själv om du inte vill. Det går att använda foton, minnen, historier eller något annat för att låta specialtillverka en fin julklapp hos ett proffs. Numera finns det massvis med tjänster och företag på nätet där man kan beställa specialtillverkade prylar av alla slag. Ett mobilfodral, almanacka eller en temugg med bild på barnbarn, på dig själv eller något annat som betyder mycket för din mamma.

Julen närmar sig och det börjar bli dags att fundera på julklapparna. Julen är årets största högtid och det är definitivt en helg som väcker känslor. En del gillar inte julen alls, men de allra flesta ser fram emot denna vinterns höjdpunkt långt i förväg. Och till julen hör förstås julklappar.

Kul med julklappar

Och visst är det kul med klappar. Ofta är det faktiskt till och med roligare att ge än att få. Men det förutsätter förstås att man hittar riktigt bra julklappar som mottagaren blir glad över. En del människor är väldigt lätta att köpa julklappar till. En del sätter till och med ihop en önskelista så att man har något att gå efter. Andra är svårare att hitta den rätta klappen till.

Du känner din mamma bäst

Du bör ju vara en av de personer som känner din mamma bäst. Det kan ändå vara ganska svårt att hitta bra julklappar till mamma. Hur många gånger har inte mammor fått packa upp grytor, kaffekoppar och andra hushållsprodukter ur sina julklappspaket? Vad som ska finnas i just din mammas paket beror förstås på vem din mamma är. Är hon intresserad av mode, naturintresserad, sportintresserad, blivande mamma, en mamma ”som har allt” eller en glad pensionär? Det finns förstås en del faktorer att ta hänsyn till när man väljer julklapp.

Vill du ge din mamma lugn och få tid att ta hand om sig själv kan en avkopplande helg på ett spa vara en perfekt julklapp. Det beror ju lite på hur mycket pengar du är beredd att lägga på julklappar förstås. Det finns billigare varianter där man kan ge bort ett presentkort på massagebehandling eller ett presentkort på ett spa.

Julklappstips till blivande mamma

Inget är som väntans tider, det känner alla till. Ibland handlar denna väntan om advent och tiden fram till den efterlängtade julhelgen och ibland handlar det om en väntan på en ny liten familjemedlem. Och då dessa två förväntansfulla perioder sammanfaller gäller det att hitta bra julklappar till den blivande mamman.

Ofta är vi ute i sista minuten med julklappshandeln trots att många av oss säger efter varje jul att vi ska börja i tid nästa gång. Visst är advent och tiden fram till jul en fin och stämningsfull tid. Men, för många kommer stressen och förtar en hel del av stämningen, och blir det alltför mycket orkar man kanske inte ens njuta av julen när den väl kommer. Kan man fixa julklapparna i förväg är mycket vunnet, och man hinner njuta av julstöket på ett annat sätt.

Träffas och må bra

För det är ju massor som ska göras för att alla nära och kära ska kunna träffas och må bra under julhelgen. Man ska laga mat, baka bröd, koka julgodis, städa och pynta. Roliga uppgifter i och för sig, men för att man ska uppleva det som ett nöje gäller det att man har gott om tid. Så allt man kan få undanstökat i förväg är bara av godo.

Många upplever ju hösten som mörk och tråkig och då kan det vara bra att ha något att sysselsätta sig med . Och att klura ut bra julklappar till alla kan säkert få dagarna att gå fortare. Det gäller ju inte bara att få ett paket till var och en. Det är ju alltid mycket roligare att ge om mottagaren uppskattar sin present, så det gäller att hitta de rätta julklapparna, vilket inte alltid är så lätt. Vad ger man, till exempel till en blivande mamma?

Den blivande mamman

Det finns massor av tips på presenter och julklappar till en blivande mamma. Men, till en viss del beror det på om det är första barnet som väntas eller om mamman redan är mamma. Vad som är lämpligt att ge beror förstås också på hur långt kommen graviditeten är. Om det är många månader kvar är det kanske inte babykläder hon vill ha.

De flesta blivande mammor uppskattar böcker i ämnet. Det finns ett stort utbud av så kallade ”vänta barn-böcker” och i ämnet barn är utbudet ännu större. Böcker är alltså lämpliga julklappar till alla blivande mammor, oavsett om de har barn sen förut och hur långt graviditeten framskridit. Att vänta barn är en stor omställning både kroppsligt och socialt, så det är naturligt att man vill ha all kunskap man kan få.

Många ser nog babysaker som den självklara julklappen till en blivande mamma. Och visst uppskattas säkert både babykläder och andra tillbehör. Men, kan det inte vara roligare att ge henne en personlig julklapp, som är till henne och inte till det kommande barnet. För många kan graviditeten vara en jobbig tid, och då kan julklappar som gör det möjligt för henne att ta hand om sig själv vara ett alldeles förträffligt alternativ.

Det som passar dig och din budget

Här kan du välja det som passar dig och din budget, med allt från ett litet paket med fina badoljor, salter och krämer till en välgörande vistelse på spa. Alla som själv väntat vet att det kan bli en hel del skavanker på slutet, som värkande rygg och ben. Därför kan en värmande vetekudde vara en julklapp som kommer att uppskattas mycket.

Här kan det också passa med julklappar i upplevelseformat, som exempelvis en kurs i yoga, massagebehandlingar och liknande. Att som blivande mamma få tänka på sig själv och sitt välmående, och inte bara på barn och familj, kan vara mycket värdefullt och uppskattat.

Men, om barnet snart ska komma kan det naturligtvis vara bra att ge klappar som också kommer babyn till del. Babykläder är alltid populärt både att ge och få. Om ni vet könet på barnet är det förstås enkelt att köpa kläder, men det finns också massor av söta babykläder som passar för både små killar och tjejer. Men, tänk på att det inte bara är kläder som behövs är man kommer hem med en ny familjemedlem.

Filtar, till exempel, kan man nästan inte få för många av som småbarnsförälder. Även saker som behövs för babyns skötsel är välkommet. Detta är ju saker som man annars måste köpa, så ett paket med badbalja, skötselkit, hudvårdsprodukter, blöjor och liknande kommer garanterat att vara uppskattat.

Ge helt personliga julklappar

Om det lilla barnet har fått ett namn redan i magen kan man också ge helt personliga julklappar , som exempelvis t-shirts eller filtar med barnets namn. Självklart är det lite extra kul att linda in babyn i en unik och personlig filt än en filt vilken som helst.

Har man bestämt sig för att köpa saker till barnet som julklapp finns det naturligtvis hur mycket som helst att välja på. Allt från kläder och skötselprodukter till aktivitetsleksaker och mysdjur. Här på nätet hittar du ett enormt utbud av barnsaker som du kan välja ur. Det svåra är då inte att hitta något att köpa, utan att välja ut någon eller några enstaka saker ur det stora sortimentet. Att handla julklappar på nätet är ett bra sätt att slippa undan julstressen, eftersom du inte behöver bry dig om köer och öppettider utan kan shoppa när det passar dig.

Spar tid och pengar

Dessutom får du tillgång till samma stora utbud oavsett var i landet du bor, och du får hem de varor du köper och slipper tänka på krångliga transporter. Du spar massor av dyrbar tid och oftast kan du också spara pengar eftersom det nästan alltid går att hitta produkterna till lägre priser på nätet.

Oavsett om du väljer att köpa en julklapp till mamma personligen eller en klapp som egentligen är avsedd för den kommande babyn gör du det enklast, och oftast billigast, genom att handla online. Här kan du också välja i lugn och ro för att hitta en julklapp som blir den där glada överraskningen du vill att den ska bli.

Julklappstips till stressad mamma

Hösten är en årstid som väcker känslor, det är helt klart. Några älskar hösten och tycker att det infinner sig ett lugn efter en hektisk sommar, medan andra ser hösten som en lång och grå transportsträcka mot vinter. Oavsett vilka känslor man har inför hösten är det en årstid som lockar mer till inomhusaktiviteter än utomhusliv. Man får mer tid att pyssla och fixa, något som naturligtvis passar bra inför en kommande julhelg. Visst är det långt till jul när vi går in i hösten, men tiden går fort. Snart står vi där och har inte hunnit hälften av allt det där som skulle fixas för att inte den berömda julstressen ska infinna sig.

En del kan man naturligtvis inte göra allt för långt i förväg, som matlagning och städning. Men, det går att baka kakor och fylla frysen, och det går framför allt att fixa julklapparna under hösten. Om tomtesäcken är full redan under hösten slipper man lägga massor av värdefull tid på att fundera ut bästa klapparna och man sliper definitivt ge sig ut och köa i den värsta julruschen. Om man åtminstone kan klara av de viktigaste klapparna i förväg är mycket vunnet.

Glädjens högtid

Julen är en glädjens högtid då man samlar nära och kära för att umgås. Ett hem som glittrar av ljus, en pyntad julgran och ett dignande bord med massor av god julmat är några av de viktigaste ingredienserna för en riktigt lyckad jul. Och så fina julklappar och glada barn förstås. Att få julklappar är roligt för både stora och små, men många gånger är det nästan roligare att ge än att få. I synnerhet när man möts av glittrande ögon hos en glad mottagare är givandet större än tagandet. Och visst är det väl de där glittrande ögonen vi hoppas på när vi väljer våra julklappar. Och det är också viljan att ge det bästa som gör att det ibland kan vara så svårt att hitta de rätta julklapparna.

Om man får en önskelista i handen är det inte särskilt svårt att skaffa julklappar som kommer att bli uppskattade. Då behöver du bara välja något av det som står på listan och du kan vara säker på att det blir rätt. Men hur många har en önskelista att lämna över när det blir dags att köpa julklappar? Inte många vuxna i alla fall, den saken är klar. Visst hade det varit skönt om mamma hade kunnat ge ett tips om vad hon vill ha, så du kunde ha fixat julklapparna långt i förväg och njutit av resten av julförberedelserna. Men, förmodligen har hon också så fullt upp med allt inför julen att hon inte ens hinner tänka på vad hon vill ha i sina paket. Så vad ger man då en stressad mamma i julklapp?

Ge mamma möjlighet att koppla av

Känner du att mamma stressar lite för mycket kan det ju vara bra att ge henne möjligheten att koppla av. Det kan man naturligtvis göra på många sätt. Men, en bra julklapp för stressade mammor, ja för stressade personer över huvud taget, är en prenumeration på en matkasse. Det finns massor av olika matkassar att välja på, och den gemensamma nämnaren är att de alla innehåller både recept och allt som behövs för det antal middagar man har beställt. Genom att ge bort en matkasse som mamma får hem till dörren kan hon spara massor av tid eftersom hon slipper att planera och handla till familjens middagar. Tid som hon kan få ägna åt sig själv istället , vilket förstås är extra värdefullt om man är stressad och har svårt att få livspusslet att gå ihop.

Det finns naturligtvis andra sätt att låta mamma slippa stress och kunna få koppla av. Du kan, till exempel, ge bort massagebehandlingar eller till och med några dagar på spa. Här får du gå efter vad som passar bäst för just din mamma, och naturligtvis spelar också budgeten in. En helg på spa kanske är för dyrt, men då kan ju enstaka massagebehandlingar passa bra eftersom de går att få för bara några hundralappar. Det där med hur mycket man lägger på julklappar är ju väldigt individuellt.

Dels beror det på vad man rent realistiskt har råd med, men också vilka vanor familjen har. I vissa familjer lägger man stora summor på julklappar medan man hos andra har kommit överens om att inte köpa allt för dyra julklappar.

Saker du gjort själv

Du kan också ge mamma julklappar i form av saker du gjort själv, eller som presentkort på tjänster. Om mamma är stressad kommer hon förmodligen att bli lycklig om du lovart att baka bullar en gång i månaden, sköta tvätten eller göra veckostädningen under en tid. Det behöver inte vara så stora insatser för att det ska underlätta för den som är stressad och har svårt att hinna med. Här kan du titta lite på hur mammas vardag ser ut, och vad du tror att hon skulle uppskatta mest att få hjälp med. En sån julklapp behöver ju inte kosta något alls, men kommer att värdesättas lika högt som den dyrbaraste present.

Men, det finns naturligtvis saker som passar bra att ge till en stressad mamma också. En bra bok, till exempel, som hon kan koppla av med när hon kommer från jobbet. En varm och mjuk pläd att linda in sig i när hösten känns rå och kall.

Det blir allt mer populärt att ge bort upplevelser i julklapp och utbudet av upplevelser är enormt stort idag. Här kan du hitta många olika förslag som kan passa för din mamma. Det finns upplevelser av alla sorter och i alla prisklasser, så du kommer säkert att hitta något som skulle göra din mamma glad, utan att ruinera dig. Du kan hitta ett stort utbud av upplevelser som lämpar sig som presenter och julklappar på nätet. Här kan du köpa allt från bio- och teaterbiljetter till chokladprovning och skärmflygning. Ge mamma en upplevelse som får henna att glömma stressen och koppla av en stund.

Julklappstips till mamma som redan har allt?

Nu går sommaren mot sitt slut och det är dags att dra sig inomhus och kura skymning. För visst kan hösten vara mysig när man får krypa upp i soffan, tända ljus och bara mysa. Men, för många är hösten också en lång och tråkig transportsträcka i väntan på snö och vinter. Och framför allt i väntan på julen, som nog är vinterns höjdpunkt för de allra flesta. För den långa och mörka hösten leder ju i alla fall alltid fram till en jul. En jul som förväntas komma med både ljus och glädje. På julen ska hela huset glittra av ljus, julgranen ska stå pyntad, bordet ska vara dukat med massor av god mat och i skålar ska det finnas hemlagat godis.

Det är grundförutsättningarna för en fantastisk helg med nära och kära. Men, det är också någon som ska fixa allt det där, och för att julen ska ha en chans att bli en glädjens högtid även för den som ska pynta, städa, baka, laga mat och fixa julklappar behövs det planering och organisation. Ligger allt detta på ditt ansvar är det bästa förstås om du kan delegera uppgifterna så du slipper stressa ända in i det sista. Men, det är också bra om man kan fördela uppgifterna över tid, så att allt inte behöver fixas dagarna innan julafton. Varför inte fördriva den mörka hösten med att fixa julklapparna till exempel? Med säcken full behöver du inte ägna en tanke åt klapparna förrän det är dags att dela ut dem, och du kan ägna din tid åt allt det där andra som ska göras.

Handen på hjärtat

Och handen på hjärtat, inte är det alltid så kul det där med att köpa julklappar. Om man vet vad man ska ge är det ett rent nöje att gå ut och handla och komma hem med en hop vackra och spännande paket. Men, det finns nästan alltid någon i släkten som det är svårt att hitta på bra julklappar till. För man vill ju inte bara ge något för att det ska vara ett paket, utan man vill ge något som ger glädje. Att få se glada, glittrande ögon när någon packar upp sitt paket är den bästa gåvan man kan få, så det är klart att man gör vad man kan för att hitta den där perfekta julklappen.

Vad ger man, till exempel, till en mamma som redan har allt? När man kommer upp i mammas och pappas ålder har man ofta hunnit skaffa sig det där man vill ha, och önskelistan, om det ens finns någon, är väldigt kort. Mamma vill förstås ha friska barn och allt det där som allmänt står på önskelistor när de tvingas fram. Men, vad hon vill hitta i sitt julklappspaket är svårare att få reda på.

Saker till hem och hushåll

Mammor i allmänhet brukar av någon anledning alltid få saker till hem och hushåll. Men när man har haft eget hem några år har man oftast de saker som behövs här. Och om köksskåpen är fulla och garderoben innehåller de kläder hon behöver, vad ska man då hitta på?

Ett paket behöver inte alltid innehålla en sak som man har köpt. En julklapp kan också innehålla något du gjort själv, en upplevelse eller kanske en prenumeration. Att ge bort en tidningsprenumeration till mamman som har allt är en bra idé. Om du tänker efter har mamma säkert något specialintresse som hon gillar att läsa om. Och även om hon har alla verktyg och prylar som behövs för att utöva en hobby har hon kanske inte alltid koll på det senaste. Det finns massor av tidningar och magasin att välja på, och om du vet vad hon vill ha kan du ge bort en prenumeration på en utvald tidning.

Ge bort ett presentkort

Är du osäker går det också att ge bort ett presentkort på en prenumeration och låta mamma själv bestämma vilken tidning hon vill ha. Det bestämmer hon när hon vill aktivera sin prenumeration, och hon kan välja bland ett mycket stort utbud av tidningar, allt från veckotidningar till månadsmagasin och facktidningar. Detta är en julklapp som kan uppskattas av alla och som ger glädje under lång tid. En perfekt julklapp till den som har allt, med andra ord.

Har inte mamma någon önskelista över saker hon vill ha kanske hon skulle bli glad över en upplevelse eller en tjänst istället. Om mamma är den som har ansvaret för maten i familjen kan en prenumeration på en matkasse vara den perfekta julklappen. Dels slipper hon åka och handla, och fundera på vad hon ska laga för mat. Med en matkasse får hon både recept och allt hon behöver för goda och nyttiga måltider hem till dörren och hon får massor av tid över till sånt hon tycker är kul. Att ge bort en matkasse är att ge bort tid, som är mycket värdefullt för den som är stressad.

Upplevelse till mamma

Men, du kan också ge bort en upplevelse som är bara för mamma, som en weekend på spa, till exempel. Eller varför inte ge bort en vinprovning om mamma tycker om vin? Det finns en hel massa olika upplevelser att ge bort, och vad som är lämpligt beror förstås i första hand på vad din mamma gillar och är intresserad av. Är hon sportig och äventyrslysten kanske hon drömmer om att få hoppa fallskärm, skärmflyga eller prova på bungy-jump. Allt detta finns att köpa som upplevelsejulklapp. Kan du föreställa dig hur överraskad hon kommer att bli när hon öppnar sitt paket på julafton, och finner att hon fått en julklapp som ger henne möjlighet att få hoppa fallskärm på riktigt?

Men, du kan också ge saker du gjort själv i julklapp till mamma. Kommer du ihåg hur glad hon blev för alla de där teckningarna och sakerna du gav henne när du var liten. En mamma blir precis lika glad för barnens alster oavsett ålder. Är du bra på att pyssla, sticka eller något annat kan du lätt fixa bästa julklappen, men du kan också ge ett presentkort på tjänster du är beredd att ge henne, som bakning eller liknande.

Recension:

Julklappstips mamma
Betygsatt av: Julklappstipset.nu
Betyg: 4.9/5