Om oss

Här på Julklappstipset.nu har vi samlat våra bästa julklappstips. Vi har valt att dela in våra tips beroende på vem som är mottagaren, du finner vår indelning i menyn till höger.

Julklappstips

Här hittar du även information om årets julklapp, populära jullekar och hur man önskar någon god jul som talar ett annat språk än svenska.

Våra mest på populära sidor julklappstipset.nu är:

Vill du komma i kontakt med oss så hittar du vårt kontaktformulär här.

Bra julklappar till nära och kära

Hör du till dem som tillbringar hela hösten och tiden fram till jul med att försöka klura ut bra julklappar till nära och kära? Tiden fram till jul brukar vara full av förväntan, och advent lyser upp vintermörkret med alla sina ljus. Men många upplever också en hel del stress inför allt som ska fixas innan jul. Det är mycket som ska på plats för att julen ska bli så där underbart fantastisk som vi föreställer oss. För under några dagar mitt i vintern ska huset glittra av ljus, julgranen ska stå pyntad och julbordet ska digna av allehanda godsaker, som till råga på allt helst ska vara hemlagade. Många har kanske gjort avkall på den där minutiösa julstädningen som var obligatorisk förr, då man noggrant putsade in i minsta vrå.

Men, städas ska det naturligtvis ändå göras, och finaste linnedukarna ska tvättas och strykas för att ligga på julbordet när julen är här. Och så får man förstås inte glömma julklapparna. Dessa är kanske det viktigaste under hela helgen, åtminstone om barnen får bestämma. Och visst är det roligt både att få och ge julklappar. Det finns inte mycket som kan mäta sig med att se lyckliga glittrande ögon på den som packar upp en julklapp som verkligen blir uppskattad. Och det är ju just de där julklapparna vi strävar efter att finna. Att bara ge bort något för att det ska vara ett paket känns inte alls lika kul. Men, det är minsann inte lätt att hitta riktigt bra julklappar till alla nära och kära.

Har du fått en önskelista?

Har du fått en önskelista att gå efter är det förstås inte så svårt att plocka ut något lämpligt därifrån. Men, det är tyvärr inte så många som lämnar utförliga önskelistor, och många har till och med svårt att ge ett enda förslag på något man vill ha.

Bra julkappstips till barn

Du kan ofta se på ett barn om julklappen är bra eller inte. Där vi vuxna visar en spelad tacksamhet lägger barnet fokus på nästa julklapp om innehållet i paketet inte riktigt faller i smaken. Men om du ger en bra julklapp får du verkligen lön för mödan, eftersom uppskattningen är lika tydlig. Barn är ärliga vilket kan vara både på gott och ont när det gäller julklappsinköp. För även om det finns mycket att köpa till barn gäller det att hitta rätt. Och barn är ju inte en homogen grupp där en och samma julklapp går hem hos alla. När du ska köpa julklapp till barn gäller det att fundera på vad just det barnet gillar och är intresserad av.

Men, det finns en del saker som de flesta barn uppskattar. Många barn gillar att bygga och konstruera, så en låda Lego brukar aldrig vara fel. Är det små barn köper du istället varianten Duplo, som är anpassad förde lite mindre barnen, men som ger samma möjligheter till lek och utveckling.

Böcker är också en allmängiltig julklapp både till barn och vuxna. Eftersom det finns så enormt många böcker i olika kategorier går det alltid att hitta en lämplig bok till alla. En klassisk sagobok till det lilla barnet, en hästbok till den hästtokiga tjejen , till exempel. Men även böcker som barnen kan lära av brukar tidigt vara populära. Nästan alla barn har, till exempel, någon period när de är intresserade av dinosaurier eller rymden.

Spel i alla former

Spel i alla former brukar också uppskattas av barnen. Idag är det kanske tv- och data-spel som är de mest uppskattade, men mitt i den digitala världen kan det vara både kul och avkopplande att spela ett klassiskt familjespel tillsammans med mamma och pappa. Här finns det ett brett urval med spel för alla åldrar och intressen.

Men, när det gäller julklappar till barn brukar det ändå inte vara så svårt att hitta något bra och uppskattat. Dels har du kanske en önskelista som du kan följa, men framför allt finns det ett enormt utbud av leksaker. Har du bara en liten aning om vad barnet gillar kan du säkert hitta några bra leksaker att ge bort. För lite äldre barn som anser sig för stora för leksaker är det alltid populärt med elektroniska prylar. Sportsaker, med allt från kläder till bollar och utrustning, brukar också gå hem hos aktiva barn i alla åldrar.

Även barn tycker om att uppleva saker, och det finns en hel del upplevelser som man kan ge bort i julklapp. En kurs i något som intresserar, till exempel, kommer säkert att bli mycket uppskattat. Upplevelser för barn kan annars vara biljetter till bio, konserter, sportevenemang, lekland eller andra roliga aktiviteter som du vet att barnet skulle uppskatta.

Bra julklappar till vuxna

För vuxna, unga eller gamla, är upplevelser också bra julklappar. Man behöver egentligen inte at i mer än att ge bort biljetter till bio, konserter, sportevenemang eller teater för att julklappen ska bli uppskattad. Men, det finns så otroligt många upplevelser för vuxna, och här finns verkligen något för alla. Många tänker kanske främst på äventyrliga saker som fallskärmshoppning eller bungy-jump när man talar om att köpa upplevelser, men det finns så mycket annat. Om de mer äventyrliga upplevelserna inte passar kan en spa-vistelse eller massagebehandlingar kanske vara ett bättre alternativ.

Till en stressad mamma eller pappa kan en prenumeration på en matkasse vara den bästa julklappen. Det är en julklapp som varar och som ger mottagaren möjlighet att slappna av och slippa stressa i vardagen.

Prenumerationer på tidningar är också ett bra tips på julklappar till den som har allt. Här kan du välja att ge bort en prenumeration på en utvald tidning, eller låta mottagaren själv välja när prenumerationen aktiveras. Alla har ju något intresse, och kan hitta en tidning som ger glädje över lång tid.

Vill du inte köpa prylar kan du istället ge bort något du tillverkat själv, eller kanske ännu bättre, ge bort av din egen tid. Du kan ge bort en dag som du gör något tillsammans med mottagaren, eller en tjänst som du utför under en viss tid.


SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
1000länkar.com - gratis länkkatalog