Modell för en dag

Det blir allt mer populärt att ge bort en upplevelse i present istället för prylar. Det är ofta svårt att hitta på bra presenter och julklappar till den som har allt han eller hon behöver. Och då kan en upplevelse vara det perfekta alternativet. Och det finns verkligen ett stort utbud av upplevelser att välja på. När det är något som ska göras, och upplevas, på detta sätt är det förstås extra viktigt att köpa rätt present. Det behöver vara något som du tror att födelsedagsbarnet, eller den tilltänkta mottagaren, kommer att uppskatta.

Man ger ju inte bort en vild äventyrsupplevelse till den som vill ha lugn och ro, till exempel, och inte en bergsklättring till den som är höjdrädd.  Om gåvan ska uppskattas gäller det att fundera lite på vem mottagaren är och vad han eller hon är intresserad av.

En rolig upplevelse

Med tanke på alla roliga upplevelser som erbjuds kan du förstås unna dig själv en spännande upplevelse också, det är ju inte nödvändigt att ge bort allt kul.

Många tänker kanske i första hand på äventyr eller konserter och liknande när man talar om upplevelser. Men, en upplevelse kan också vara en whiskyprovning, en helg på spa eller något annat avkopplande efter en stressig arbetsvecka. Eller varför inte prova på att vara modell för en dag?

Vi är nog många som, i smyg, drömmer om att bli fotomodell. Att bli stylad och fotograferad av proffs, och få se hur snygg man kan bli med de rätta hjälpmedlen. Och nu går det faktiskt att få bli modell för en dag, och få allt det där du kanske går och drömmer om. Och vem vet, kanske blir du upptäckt på kuppen.

Fotografering med professionell fotograf

Det finns många studios som erbjuder denna upplevelse, och exakt vad paketet innehåller kan se lite olika ut beroende på var du köper ditt paket. Men vanligtvis ingår följande under din dag som modell:

  • Styling av make-up- artist.
  • Fotografering med professionell fotograf.
  • Valfritt tema.
  • Bild eller bilder att behålla.

Du får hjälp av stylisten att trolla fram den look och den känsla du själv vill förmedla på bilderna. Du kan alltså själv välja om du vill se ut som en rockstjärna eller om du vill ha ett klassiskt vackert porträtt taget, för att bara nämna några exempel på hur du kan välja att se ut. Hur många bilder som ingår i priset för din ”modell för en dag” – upplevelse kan variera, men ofta går det att köpa fler bilder på plats om du vill ha fler än de som ingår i priset.

Att bestämma din stil inför fotograferingen

Om du inte själv vill bestämma din stil inför fotograferingen kan du få hjälp av kunniga stylister som sminkar dig, friserar dig och klär dig i en stil som de tycker passar dig. Ibland kan det ju vara kul att få se hur man kan se ut om någon annan sätter stilen och fixar till utseendet. Och det har du alltså möjlighet till om du köper en upplevelse som modell för en dag. Men, titta på hur erbjudandet ser ut på olika ställen, eftersom det kan skilja sig lite mellan olika studios. På en del ställen är det du som bestämmer stilen helt och hållet, medan andra erbjuder sig att ta fram det bästa hos dig med sina kunskaper och erfarenheter som stylister och fotografer.

Som modell för en dag får du inte bara vackra porträttbilder av dig själv. Du får också uppleva glamouren och spänningen i att bli fotograferad av en professionell fotograf. Du får testa att posera framför kameran. Ja, du får helt enkelt känna på hur det är att vara modell, om än bara för en dag.
Oftast ingår en bild i priset för upplevelsen, men det brukar alltid gå att få köpa fler bilder. Så om du vill kan du alltså skaffa dig en proffsig portfölj med bilder som både är kul att ha, och som kan vara användbara i många olika sammanhang.

För att få bli modell för en dag krävs att du är över 18 år, eller att du i annat fall kommer tillsammans med en vårdnadshavare. Hela äventyret brukar ta mellan två och tre timmar och gäller alltså för en person.

Alla vill väl vara en modell för en dag

Äventyr- och upplevelsepaket är mycket populärt, både som presenter att ge bort, men också för att unna sig själv något extra. Du kan hitta de mest skilda upplevelser här på nätet där det största utbudet finns samlat. Oavsett om du vill vara modell för en dag, eller om du vill ha en annan upplevelse, hittar du den enklast här på nätet. Här kan du också jämföra olika arrangörer och leverantörer, kolla villkor och priser. För även om upplevelserna säljs under samma namn kan innehållet variera mellan olika arrangörer. Därför är det alltid klokt att sätta sig in i vad en upplevelse innebär och vad som ingår i de olika paketen. På så sätt kan du få en upplevelse som passar just dig, eller den som du vill ge den till.

När det gäller Modell för en dag finns det många studios som erbjuder ett sånt äventyr. Och kundkretsen är stor. Man skulle kanske tro att det mest är yngre tjejer som vill prova på att vara modell för att de har en dröm om att komma in i modellyrket på allvar. Men modell för en dag kan man vara oavsett om man vill bli professionell modell eller inte. Här är alla välkomna, ung som gammal, kvinna som man. Du har kanske sett på tv hur många det är som vill bli omgjorda och få en ny stil av proffsiga stylister.

Bilder att behålla

Här är det alla tänkbara typer av människor som köar för att få bli omhändertagna och uppklädda. Och så är det givetvis också när det gäller konceptet modell för en dag.  Den stora skillnaden är att du som modell för en dag också får posera och bli fotograferad av en professionell fotograf som verkligen vet hur man tar fram det bästa hos olika personer. Att bli modell för en dag kostar från cirka 450 kronor och uppåt.