Pistolskytte

Det finns många tillfällen då vi vill ge bort en present eller gåva. Till födelsedagen, jul eller någon annan bemärkelsedag vill vi förstås ge bort något riktigt fint. Något som mottagaren kommer att uppskatta och tycka om. Många tycker att det är svårt att köpa en bra present eftersom många har allt de behöver och egentligen inte önskar sig något. Då kan en upplevelse vara det perfekta alternativet. Det blir allt vanligare att vi önskar oss, eller ger bort en upplevelse istället för en pryl i paket.

Kanske är det den växande efterfrågan som gör det, för idag finns det verkligen ett stort utbud av upplevelser att välja på. Det är ju alltid viktigt att försöka hitta en present som passar den tilltänkta mottagaren. Och när det är något som ska upplevas, och utföras, på detta sätt är det förstås extra viktigt att köpa rätt upplevelse till rätt person.

Det ska förstås vara något som du tror att födelsedagsbarnet, eller den som ska få upplevelsen, kommer att uppskatta. Man ger ju inte bort en våghalsig äventyrsupplevelse till den som helst sitter hemma i soffan, till exempel. Och bergsklättring är inte den bästa gåvan till den som är rädd för höjder.  Om presenten ska bli uppskattad gäller det att tänka till och fundera lite på vem mottagaren är och vad han eller hon skulle gilla att göra eller uppleva.

Med tanke på det enorma utbudet av roliga och spännande upplevelser som erbjuds måste du förstås inte bara köpa en upplevelse för att ge bort.  Du kan givetvis också unna dig själv en spännande upplevelse, och då väljer du förstås precis vad du vill.

Att skjuta med pistol

Många tänker kanske i första hand på äventyr eller konserter och liknande när man talar om upplevelser. Men, en upplevelse kan också vara en whiskyprovning, en helg på spa eller något annat avkopplande efter en stressig arbetsvecka. Eller varför inte prova på att skjuta med pistol?

Pistolskjutning är en spännande utmaning som passar de flesta. Det kan ju ibland vara svårt att veta vad en person vill eller klarar av om man ska ge bort en upplevelse. Men pistolskjutning kan alla klara av och de flesta tycker att det är både spännande och kul. Man får lära sig skjutteknikens grunder av erfarna ledare och om man vill vara lite vitsig kan man säga att den som provar på pistolskjutning får en verkligt skarpladdad upplevelse.

Viktigt när man ska handskas med skjutvapen

Upplevelsen brukar börja med att man skriver in sig/ anmäler sig och sedan görs en säkerhetsgenomgång vilket naturligtvis är viktigt när man ska handskas med skjutvapen. Efter detta brukar man gå igenom skjuttekniker. Du får lära dig allt om hur du ska stå när du skjuter, andning, riktning och avfyrning för att du ska få alla förutsättningar för att skjuta bra. När man gått igenom all teknik är det dags att få prova på att skjuta på riktigt.

Oftast börjar man då med en kaliber 22 pistol/ revolver och efter hand får du prova på mer kraftfulla vapen successivt. Har du tur får du avsluta upplevelsen med att skjuta med den legendariska 375 Magnum som ju anses vara den verkliga kanonen bland handeldvapen. Exakt vilka vapen som används, och hur upplevelsen går till kan du läsa om på de olika arrangörernas hemsidor.

Att få prova att skjuta med pistol är alltså en upplevelse som de flesta uppskattar att få. Det är också en aktivitet som passar perfekt för kundmötet, konferensen, företagets kick-off eller andra sammankomster då man vill göra något kul och spännande tillsammans. Det finns faktiskt mycket som tyder på att pistolskytte kan ge en hel del positiva effekter, som minskad stress och ökad koncentrationsförmåga. Man mår helt enkelt bra av att skjuta pistol. Det finns alltså stor risk, eller chans, att den som fått prova på pistolskjutning som en upplevelsepresent senare anmäler sig till en skytteklubb för att få träna och bli en bra skytt.

Det finns många olika pistolskyttepaket att välja på, och många som arrangerar liknande upplevelser. I vissa paket ingår till och med en tävlingsskjutning där man räknar poäng som på tävlingsskjutbanan.

Hur många olika vapen du vill prova

De flesta arrangörer erbjuder flera olika paket beroende på hur mycket du vill lära dig och hur många olika vapen du vill prova på. I vissa paket har alla deltagare gemensamma instruktörer, men det finns också pistolskyttepaket där du får en personlig instruktör. Upplevelsen varar mellan 20 minuter och 3 timmar beroende på vilket paket du väljer.

För att få köpa en upplevelse med pistolskjutning måste du ha fyllt 18 år. De flesta arrangörer kräver att du kan visa upp en legitimation när du kommer till skjutbanan. Och du får självklart inte vara påverkad av alkohol eller andra droger när du ska skjuta med pistol. Kostnaden för att få prova på att skjuta pistol ligger från cirka 500 kr och uppåt beroende på paketets innehåll och längd.

Sätt guldkant på sin vardag

Äventyr- och upplevelsepaket har funnits några år och de blir ständigt allt populärare. De olika upplevelsepaketen är uppskattade både som presenter att ge bort, och för att kunna sätta lite guldkant på sin egen vardag. Här på internet kan du hitta en mängd spännande och roliga upplevelser av de mest skilda slag.  Här på nätet finns det största utbudet samlat och du kan botanisera bland alla upplevelser för att hitta det som passar dig, eller den du ska ge det till, bäst. Oavsett om du vill prova på att skjuta pistol, flyga luftballong eller någon annan upplevelse, hittar du den lättast här på nätet.

Tack vare att allt är samlat får du en bra överblick och du kan jämföra paket hos olika arrangörer och leverantörer, och naturligtvis också jämföra villkor och priser. Det finns ju många upplevelser som säljs under samma namn, men som har lite olika innehåll i paketen. Läs igenom villkoren och se vad olika arrangörer erbjuder innan du bestämmer dig för ett speciellt paket. Då kan du vara säker på att du får en upplevelse som passar just dig, eller den person som du vill ge den till.