Köra Ferrari

Vad ger man i present till den som har allt, och som egentligen inte önskar sig något speciellt? Att köpa prylar till en som inga prylar vill ha, känns ju inte särskilt inspirerande. Man vill ju ge något som blir uppskattat och inte bara för att det ska vara ett paket. Det är ju inte särskilt kul att ge bort något som kanske inte blir uppskattat och som kommer att stoppas undan i ett skåp.

Men det finns alternativ till de där prylarna som så ofta finns i paketen. På senare år har det kommit en ny typ av presenter, som både är populära att få och ge bort. Istället för att ge bort en pryl som ingen egentligen vill ha, kan du ge bort en upplevelse i present.  Du kan självklart också ge en upplevelse till dig själv för att sätta guldkant på vardagen och för att du är värd det. En upplevelse måste alltså inte vara en present som du ger bort.

>> Läs mer om att köra Ferrari

Den perfekta presenten till den som redan har allt

Det finns ett mycket stort utbud av roliga och spännande upplevelser vilket förstås också lockar till att unna sig själv något spännande. Men, framför allt kan en upplevelse vara den perfekta presenten till den som redan har allt. Och idag finns det verkligen många olika upplevelser att välja på, så det är inte svårt att hitta en lämplig present oavsett vem mottagaren är eller vad han, eller hon, är intresserad av. I det breda utbudet finns allt från spännande äventyr, som takvandring och bungyjump, till konserter eller en avkopplande vistelse på spa.

köra ferrari

När man ska ge bort en upplevelse är det förstås extra viktigt att välja rätt present till rätt person. För att träffa hitta den perfekta presenten behöver du fundera lite på vem mottagaren är som person och vad han eller hon är intresserad av. Man vill ju inte ge en whiskyprovning till nykteristen eller en takvandring till den som är rädd för höjder, till exempel. det gäller att försöka att hitta en upplevelse som du tror att mottagaren gillar, och då har du möjlighet att ge en present som till och med kan ge minnen för livet.

Ett minne för livet

En upplevelse som garanterat kommer att ge ett minne för livet är att få köra en Ferrari. Alla som gillar snabba bilar och att ha kul drömmer förmodligen om att en gång få ratta bilen med stort B, eller snarare med stort F eftersom Ferrarin representerar det där allra häftigaste bland bilar. Många av de arrangörer som erbjuder en provtur i en snabb sportbil erbjuder dig att välja mellan Ferrari och Lamborghini. Valet är lätt för vissa, medan andra står som åsnan mellan två hötappar och har svårt att välja mellan de två största höjdarna. Det kan ju till och med blir två upplevelser, så att man får prova att köra båda bilarna.

Genomgång av bilen

Upplevelsen börjar med en genomgång av bilen, dess egenskaper och körtekniken, oavsett vilken bil du väljer. Efter genomgången är det bara för dig att sjunka ner i det låga förarsätet på Ferrarin. Sedan är det bara att vrida på nyckeln, eller trycka på knappen, starta motorn och njuta av det karakteristiska motorljudet. När du sedan rullar ut på banan kommer du garanterat att uppleva en alldeles fantastisk känsla som man bara kan göra när man kör en riktigt häftig sportbil.

Det finns olika paket, med olika innehåll. Hos någon arrangör får du köra Ferrari på en speciell bana, och då handlar det om ett så kallat speed test. Detta är förstås upplevelsen för dig som vill känna på riktiga farter, men då blir upplevelsen förstås inte så långvarig. Hos andra arrangörer sker körningen på allmän väg och då får du köra bilen en bra bit, åtta kilometers körning ingår i ett av de paket vi har tittat på. Naturligtvis får du med en professionell instruktör i bilen så att du får ut mesta möjliga av din provtur. Och du kan ju bara tänka dig alla avundsjuka blickar när du susar fram på en allmän väg i detta vrålåk.

För att få prova på en Ferrari måste du givetvis ha körkort och vara nykter, vilket är de krav som arrangörerna ställer på alla som vill ha en körupplevelse utöver det vanliga. Om du råkar ut för något så att du blir vållande till skada är självrisken maximalt 20 000 kr.

Att köra Ferrari står högt på önskelistan hos många

Möjligheten att köpa äventyr- och upplevelsepaket, till sig själv eller för att ge bort, är inget nytt. Dessa paket har funnits på marknaden under några år nu och allt fler upptäcker upplevelse som present. Det har blivit omåttligt populärt att ge bort en upplevelse, och naturligtvis är det också något som ofta står högt på önskelistan. Har du svårt att ge svar på frågan om vad du önskar dig inför födelsedagen kan du alltid slänga in en upplevelse önskelistan. De olika upplevelsepaketen är omtyckta både som presenter och för att sätta lite guldkant på sin egen vardag. Många av upplevelserna passar också utmärkt för grupper som vill göra något tillsammans. Här på nätet kan du hitta massor av spännande och roliga upplevelsepaket för alla tillfällen och alla typer av människor.  Det finns upplevelser av helt olika karaktärer vilket betyder att det finns något för alla.

>> Läs mer om att köra Ferrari

Här kan du välja mellan allt från spektakulära luftballongfärder till vin– och chokladprovning.  Och så kan du ju välja att köra en Ferrari. Det största utbudet av upplevelser hittar du här på nätet och du kan botanisera bland alla upplevelser för att hitta det som passar just dig, eller den du ska ge det till, bäst. Alla upplevelsepaketen finns samlade på skärmen vilket gör att du får en bra överblick.

En upplevelse utöver det vanliga

Du kan jämföra paket hos olika arrangörer och leverantörer för att hitta det bästa paketet till det bästa priset. Jämför vad de olika paketen innehåller innan du bestämmer dig. Det finns många upplevelser som säljs under samma namn, men där innehållet kan variera, så det är alltid bra att läsa igenom beskrivningen av upplevelsen noga innan du bestämmer dig för ett speciellt paket. Då kan du vara säker på att du får en upplevelse som ger dig en upplevelse utöver det vanliga.