Roliga aktiviteter

Julklappar eller presenter behöver inte vara saker som går att packa in i paket. Du känner kanske till att det allra hetaste på presentmarknaden idag inte är prylar utan upplevelser. Många tycker att de har allt de behöver och har helt enkelt inga önskningar inför födelsedagar eller andra bemärkelsedagar. Och de flesta har svårt att hitta på bra presenter att ge bort, oavsett om det handlar om födelsedagar, jul eller något annat tillfälle då det förväntas att man har med sig en present.

Men, istället för att göra fruktlösa försök ute i butikerna kan du titta på det stora utbudet av upplevelser och aktiviteter som du kan finna här på nätet. Ge bort en rolig aktivitet eller en avkopplande upplevelse istället för en pryl som förmodligen kommer att hamna längst in i något skåp.

Spännande och roliga aktiviteter?

Och letar du roliga aktiviteter finns det verkligen en skattkista att ösa ur här. Vad just du tycker är roligt beror förstås på vem du är och vad du gillar att göra.
Om du tycker om när det händer saker omkring dig, och tycker om när det är lite spännande vill du kanske prova på att flyga luftballong. Eller varför inte sväva under en skärm i skärmflygning. Både skärmflygning och luftballong är nog såna aktiviteter som många drömmer om, men få tror att de någonsin ska få möjlighet att prova på. Men, nu kan du testa utan att skaffa dig dyra prylar eller gå med i specialklubbar. Det finns flera olika upplevelsepaket där du kan få prova på att flyga på olika sätt utan att sitta i ett flygplan.

Flyga luftballong

Om du vill flyga luftballong finns det olika paket att välja på beroende av hur aktiv du vill vara. Du kan åka med på en tur över ett utvalt område eller så kan du välja en mer komplett upplevelse, genom att välja en upplevelse där du inte bara får flyga med i ballongen utan också vara med och göra i ordning ballongen inför färden. Gillar du riktiga äventyr vill du förmodligen också vara med och göra i ordning inför färden och hjälpa till att vika ihop och packa den efter landningen. En luftballongstur varar ungefär en timme men det kan variera något beroende på vilket paket du väljer.

Skärmflygning

Skärmflygning påminner kanske lite om luftballongflygning, men det finns också en hel del skillnader. Att hänga under en skärm är ett spektakulärt äventyr, men även om det kan se farligt ut är det faktiskt ett av de säkrare sätten att ta sig fram i luften. Och du flyger givetvis tillsammans med en erfaren skärmflygare och instruktör. De flesta skärmflygningar startas från marken då man dras upp med en lina som man sedan släpper och försöker vinna höjd med hjälp av termiken. Men på vissa platser använder man en paramotor, och på Österlen startar man ut mot havet, utan lina. Normalt flyger man under 20-30 minuter, men om du har tur med vindarna kan du få en flygupplevelse som varar betydligt längre än så.

Takvandring

Tycker du att det är läskigt att flyga, men ändå vill se din omgivning från ovan kan vi rekommendera en takvandring. Jo, du läste rätt, det finns faktiskt vandringar på taken i några av våra större städer, där du kan gå runt på hustaken och se staden från ovan. Söker du efter en spännande och ovanlig aktivitet är en takvandring definitivt något för dig. och även om det kanske inte är en aktivitet som passar den som har höjdskräck, är det inte en farlig aktivitet. Vandringarna sker på säkrade gångbroar och man är dessutom säkrad med en lina under vandringen.

Spökvandring

När vi ändå är inne på vandringar kan vi inte låta bli att nämna spökvandringarna som anordnas i en rad svenska städer. En spökvandring är både rolig och intressant, och förstås lite läskig. Spökvandringen ser olika ut beroende på vilken stad du är i. Eftersom alla städer har sin unika historia och sina speciella platser där det har hänt otäcka saker genom historien, kommer också spökvandringarna att se olika ut. Men oavsett var du går din spökvandring får du en kombinerad spöklik upplevelse och en lektion i historia. Vandringarna är förlagda till mörka gränder, fuktiga källare och undangömda platser som har en historia som kan ge kalla kårar längs ryggraden.

Vill du uppleva någon rolig aktivitet som kanske inte kräver att du är så värst aktiv, och inte är det minsta läskig, kan du boka någon av alla de provningar som finns. Vinprovning är kanske den vanligaste av provsmakningar, och du kan delta i massor av olika vinprovningar med olika inriktning. Men man kan också provsmaka whisky, öl, ost(ostprovning) eller choklad. Oavsett vilken provning du väljer så får du lära dig mer om produkten det gäller. Du får lära dig dess historia, om råvaror och tillverkning och hur man får fram de olika smakerna och karaktärerna. Och så får du naturligtvis provsmaka ett antal olika produkter av hög kvalitet. Det finns också kombinerade provningar, som exempelvis vin- och chokladprovning eller ost- och vinprovning.

Många av upplevelserna bokas för en person, men de flesta av dem passar alldeles utmärkt som aktiviteter för grupper eller sällskap. I vissa fall kan man boka specialupplevelser för ett sällskap, men det går givetvis också att boka vanliga upplevelser i det antal så att det räcker till alla som vill delta.

Rolig aktiviteter för grupper

Ett exempel på en rolig aktivitet som passar bra för grupper är att prova på glasblåsning. Du kan få prova på att blåsa glas helt själv, men hos många av glasbruken kan man också beställa specialarrangemang där man anpassar upplevelsen efter en speciell grupp. Oavsett om du gör upplevelsen själv eller i grupp får du både designa och skapa ett glasföremål, som du sedan får ta med dig hem. här har du alltså en upplevelse som ger dig ett föremål att visa upp som bevis på att du varit glasblåsare för en dag.

Titta på det enorma utbudet av upplevelser och roliga aktiviteter som finns här på internet. Här finns verkligen något för alla, oavsett ålder, intresse och aktivitetsnivå. Eller vad sägs om:
Champagneprovning
Middag i Mörker
Chokladmassage
Massage för två
Skaffa dykcertifikat
Modell för en dag
Pistolskytte
Köra Ferrari